Dr Brent Anderson
DR BRENT ANDERSON | USA

Ο Brent Anderson PhD, PT, OCS, NCPT είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Polestar International, Miami, USA. Είναι μεταξύ άλλων, εξουσιοδοτημένος φυσικοθεραπευτής και Orthopedic Certified Specialist με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας.

Με βάση το εκτεταμένο υπόβαθρό του στην επιστήμη της αποκατάστασης και της κίνησης, ο Brent εμπλουτίζει συνεχώς το έργο του Joseph Pilates μέσω του Polestar, αναπτύσσοντας εργαλεία για κριτική σκέψη και εφαρμόζοντας υποστηρικτική επιστημονική έρευνα. Σημαντική συνεισφορά του αποτελεί επίσης η εισαγωγή στο αντικείμενο του αναπόσπαστου ρόλου της ψυχολογίας και των ενεργειακών συστημάτων στον κινητικό έλεγχο (motor control) και στην κινητική εκμάθηση (motor learning).

Ο Brent αναγνωρίζεται σήμερα διεθνώς ως μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες στην Παγκόσμια Κοινότητα του Pilates καθώς και ως ένας καινοτόμος Ιnfluencer στο χώρο των Performing Arts Medicine για την προσέγγισή του στην αποκατάσταση με βάση τις τεχνικές του Pilates. Είναι ενεργός σύμβουλος σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και οργανώσεις ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και ένας «άπληστος» και χαρισματικός δημόσιος ομιλητής που προσκαλείται σε διαλέξεις, συνέδρια και φόρουμ υγείας.

Ο Brent ασχολήθηκε από τη νεαρή του ηλικία με το χορό και η προσωπική του εμπειρία σε ζητήματα αποκατάστασης τον οδήγησε στην εμβάθυνση της ανθρώπινης κίνησης και τη γνωριμία με το Pilates. Στην πορεία σπούδασε και έλαβε το πτυχίο του στη Φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο, 1989) και το διδακτορικό του στη Φυσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 2005. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την αποκατάσταση του χρόνιου πόνου της μέσης μέσω του Pilates συνδυαστικά με τον παράγοντα της ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας ενώ σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Augustine, College of Rehabilitative Sciences.

Athina Daniil
ΑΘΗΝΑ ΔΑΝΙΗΛ | GREECE

H Αθηνά Δανιήλ είναι μεταξύ άλλων πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού (σύστημα Vaganova), Certified Gyrotonic Expansion System Level 1, 2, MH-Alive (kinesio) Taping SE και Polestar Pilates Mentor. Δίδαξε Χορό (κλασικό και μοντέρνο) από το 1990-2001 σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές, ενώ συμμετείχε ως χορεύτρια σε Ομάδες Χορού («Ιω» και «Βάσω Μπαρμπούση»).

Από το 2001 ασχολείται με το Pilates το οποίο έκτοτε διδάσκει ακατάπαυστα – τελειώνοντας τη βασική της εκπαίδευση στην Ελλάδα και συνεχίζοντας στο εξωτερικό ( Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία). Η γνωριμία της με το Polestar και η εμβάθυνση που της προσέφερε στη μέθοδο Pilates επέδρασε καταλυτικά στην δουλειά της και την οδήγησε στην εξειδίκευση στην προσέγγιση Polestar όπου μετά από σπουδές στο Λονδίνο στο Polestar UK απέκτησε το δίπλωμα Polestar Comprehensive Practitioner.

Σήμερα είναι αντιπρόσωπος του Polestar στην Ελλάδα ενώ κατέχει πλέον και τον τίτλο του Polestar Mentor. Έχει υπάρξει ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Studio Bodycentric (2001-2014) από το οποίο αποχώρησε το 2014 και δημιούργησε το thePilatesLab (Ξενίας 1, πλατεία Μαβίλη) το οποίο είναι και το κεντρικό Polestar Pilates Host Studio στην χώρα μας.

Diane Nye
DIANE NYE | UK

Η Diane Nye είναι International Educator του Polestar, Certified Pilates Teacher από τον οργανισμό Pilates Method Alliance. και βασική Εκπαιδεύτρια του φημισμένου Comprehensive Course του Polestar στο Polestar Pilates UK από το 2009. Ασχολείται επαγγελματικά με το fitness και την ανθρώπινη κίνηση από το 1989, τομέας που έγινε η αποκλειστική της ενασχόληση από το 1996 όταν γνώρισε το Polestar. Η Diane ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Polestar Pilates UK και έκτοτε, ακολουθώντας όλη τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση που αυτό προσφέρει, διδάσκει στο Polestar Pilates UK, ενώ το 2003 δημιούργησε και το δικό της στούντιο λίγο έξω από το Λονδίνο.

Εξελίσσοντας συνεχώς το γνήσιο ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη κίνηση και μαθητεύοντας με κορυφαίους Δασκάλους στο είδος τους ( Eric Franklin, Gary Carter κ.α.) σήμερα είναι επίσης εκπαιδευτής επιπέδου 3 στην Franklin Method™ και έχει εμπλουτίσει την προσέγγισή της με εξειδίκευσή στις μυοπεριτονιακές δομές, την ανατομία, την εμβιομηχανική, την αρθροκινηματική, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα του νευρομυϊκού σύστηματος τα οποία συνδυάζει με δημιουργική απεικόνιση και εικόνες.

Η Diane απολαμβάνει να κάνει το κάθε θέμα «φιλικό προς τον χρήστη» και να τροποποιεί ή να δημιουργεί ασκήσεις για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων τόσο για νέους μαθητές όσο και για προχωρημένους επαγγελματίες. Όταν δεν διδάσκει,απολαμβάνει να ταξιδεύει ή να κάνει πεζοπορία με τα δύο σκυλιά της.

Serafino Ambrosio
SERAFINO AMBROSIO | ITALY

Ο Serafino Ambrosio κατέχει σήμερα τον τίτλο του Intrernational Educator στον Παγκόσμιο Οργανισμό Polestar Pilates – ενώ είναι και αντιπρόσωπος του Polestar στην Ιταλία. Είναι ιδιοκτήτης σε δύο Pilates και Gyrotonic Studio στη Ρώμη και δραστηριοποιείται όλη του τη ζωή στο χώρο του Fitness and Wellness. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του (Bachelor of Education – Physical Education και Dance) στην Αυστραλία και στην πορεία απέκτησε πιστοποιήσεις από τα VICFIT, ACE και PMA.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τη διδασκαλία της κίνησης αλλά και η εμπλοκή του ίδιου σε αυτήν, τον οδήγησε να κερδίσει κατά καιρούς διάφορους τίτλους σε πολλά αερόβια πρωταθλήματα στην Αυστραλία και την Ιταλία. Στην πορεία εξειδικεύθηκε στο Pilates και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους δασκάλους Pilates σε διεθνές επίπεδο.

Ο Serafino έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως Παρουσιαστής – Δάσκαλος Pilates μέσα από διάφορες συνεργασίες και Διεθνείς Συμβάσεις όπως Pilates OnTour, PMA, Σύμβαση Multitrax, Διεθνής Σύμβαση Polestar και πολλές άλλες. Έχει επίσης διδάξει Pilates στη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία όπου έχει οργανώσει ποικίλα εργαστήρια με τη μέθοδο Pilates, ενώ είναι Παρουσιαστής στο No1 Διαδυκτιακό Ιστότοπο στον Κόσμο – “Pilates Anytime”. Ο Serafino είναι επίσης πιστοποιημένος στα συστήματα Gyrotonic και Gyrokinesis καθώς και στη σχολή The Anatomy Trains School of Tom Myers ως Structural Integrationist.

Murat Catbas
MURAT CATBAS | TURKEY

O Murat Çatbaş είναι International Educator του Polestar Pilates. Είναι PMA®-CPT και έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη όπου σήμερα ζει και εργάζεται ενώ ταξιδεύει σε διάφορες χώρες παρέχοντας τις τεχνικές του Polestar μέσα από Courses και Εργαστήρια.

Σπούδασε στο Lycée de Galatasaray και στο Ballet Department of Istanbul University State Conservatory (Κωνσταντινούπολη). Στην πορεία μετακόμισε στη Γερμανία όπου διετέλεσε χορευτής-σολίστ με το Kiel Ballet και αργότερα με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου του Μανχάιμ.

Την ίδια εποχή ήρθε σε επαφή με το Pilates και την προσέγγιση του Polestar από την οποία γοητεύτηκε και ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Polestar Pilates στην Κολωνία που είναι και η έδρα του Polestar για την Κεντρική Ευρώπη (2002). Ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του ενώ απέκτησε και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Παιδαγωγική του Χορού από το University of Music and Performing Arts του Mannheim. Κατόπιν μετακόμισε στις Η.Π.Α. όπου εργάσθηκε ως μέλος ΔΕΠ στο Baltimore Ballet Company (2004-2006) ενώ συνέχισε την εξειδίκευσή του στη μέθοδο Pilates. Το 2009 ήταν ο πρώτος πιστοποιημένος PMA® Certified Pilates Δάσκαλος από την Τουρκία. Συνεχίζoντας το ταξίδι του στο Pilates ως υπερήφανος Εκπαιδευτής του Polestar, ο Μουράτ επέστρεψε το 2018 στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετέχει στην ανάπτυξη του Polestar Turkey.

Shelly Power
SHELLY POWER | USA

Η Shelly Power είναι ο συνιδρυτής του Polestar Pilates Center Miami. Η Shelly είναι Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Polestar, διδάσκει και εκπαιδεύει για το Polestar από την ίδρυσή του, το 1992, και συντονίζει την Επιτροπή Σπουδών. Το Δεκέμβριο του 2012, εξελέγη, ως μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του PMA (Pilates Method Alliance), το οποίο υπηρέτησε έως το 2019.

Η Shelly είναι πιστοποιημένη στο GYROTONIC®, έχοντας εκπαιδευτεί με την Angela Crowley, και έχει ολοκληρώσει το πρώτο έτος της εκπαίδευσης Franklin-Method® με τον Eric Franklin. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Χορευτική Ιατρική & Επιστήμη (IADMS), μέλος της Pilates Method Alliance και PMA Certified Pilates Teacher.

Υπήρξε επαγγελματίας χορευτής για 12 χρόνια στην Ομάδα Σύγχρονου Χορού Dale Scholl Dance / Art που εδρεύει στο Σακραμέντο. Πήρε το πτυχίο της στο Χορό από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σακραμέντο, ενώ εργάστηκε στην Σχολή του από το 1992-1998. Σπούδασε Pilates και εργάστηκε ως βοηθός φυσικοθεραπείας με τον πρόεδρο και ιδρυτή του Polestar, Brent Anderson, στην κλινική του, (Anderson Physical Therapy-APT) στο Σακραμέντο, απ’ όπου και κατάγεται, για 7 χρόνια. Το 1998 μετακόμισε με το Polestar στο Μαϊάμι.

Η Shelly διδάσκει και προωθεί στις Η.Π.Α. αλλά και σε διεθνές επίπεδο την εκπαίδευση Polestar Pilates. Επίσης διευθύνει και διενεργεί σεμινάρια Pilates και διοργανώνει τις εξετάσεις των προγραμμάτων και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μελλοντικούς Polestar Mentors και Educators παγκοσμίως.

Leila Kester

Photo by Shira Koopman

LEILA KESTER | NETHERLANDS

Η Leila Kester είναι η εκπρόσωπος της Polestar στην Ολλανδία και η Educator για το Comprehensive Course. Αγαπά να διδάσκει και να εκπαιδεύει μελλοντικούς δάσκαλους Pilates μέσω της μεθόδου Polestar γνωρίζοντας ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών άρτια σχεδιασμένο και διεξοδικό που δίνει ουσιαστικές και στέρεες βάσεις στους επίδοξους μελλοντικούς δασκάλους του Pilates. Η Leila αναφέρει σχετικά: “Η εξερεύνηση με τους μαθητές όλων των πτυχών της διδασκαλίας, η μεγάλη ποικιλομορφία της μεθόδου Pilates και οι λεπτομέρειες κάθε άσκησης είναι για μένα κάθε φορά μια μεγάλη πρόκληση… Το να μοιράζομαι την εμπειρία μου με τους μαθητές και να τους ενθαρρύνω να βρουν τις δικές τους φωνές, κάνει τη διδασκαλία να είναι πάντα μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία».

Η Leila έχει το δικό της στούντιο Pilates στο κέντρο του Άμστερνταμ. Για τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει επίσης Pilates στους χορευτές του Het Nationale Ballet και του Nederlands Dans Theatre ενώ διδάσκει Χορό στο Theaterschool – καθώς ο Χορός είναι ο χώρος απ’ όπου προέρχεται και συνεχίζει να εξελίσσει μέσα από την ερευνά της. Ο κύριος στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες του Χορού «να βρουν τη δύναμή τους και να μεγιστοποιήσουν το φυσικό τους δυναμικό σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό επάγγελμα». Η Leila συμμετείχε επίσης στην βελτίωση της προετοιμασίας αθλητών στις εθνικές ομάδες κωπηλασίας της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Andreas Wellhoefer
ANDREAS WELLHOEFER | GERMANY

Ο Andreas Wellhoefer είναι οστεοπαθητικός, φυσικοθεραπευτής και Polestar Pilates Instructor – ειδικός στην αποκατάσταση. Εργάζεται από το 2008 ως Φυσικοθεραπευτής και δάσκαλος Pilates στην Κολωνία. Το πεδίο στο οποίο εστιάζει στην εργασία του αφορά την εφαρμογή και την ανάπτυξη φυσικοθεραπευτικών και οστεοπαθητικών πρακτικών στην προσέγγιση αποκατάστασης του Polestar.

Ως εκπαιδευτής συνεργάζεται με διάφορες σχολές και ενώσεις φυσικοθεραπείας. Επίσης επιβλέπει επιστημονικές εργασίες πάνω στο Pilates ενώ διεξάγει και δημιουργεί και τις δικές του έρευνες στη μέθοδο.