Η πιστοποίηση του Polestar είναι αναγνωρισμένη από το PMA (Pilates Method Alliance);

To Polestar Pilates έχει μια μακροχρόνια και σταθερή σχέση με το PMA. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι πολύ εμπεριστατωμένο και υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις PMA για τα προγράμματα εκπαιδευτών Pilates όπως καθορίζονται από το PMA. Το Polestar είναι επίσης «Εταιρικός Χορηγός του PMA» και ενθαρρύνουμε τους αποφοίτους και τους εκπαιδευτικούς μας να συμμετάσχουν και να λάβουν την Πιστοποίηση Εξακρίβωσης Πιστοποίησης PMA. Με τον τρόπο αυτό επίσης στηρίζουμε τον μοναδικό διεθνώς αποδεκτό Οργανισμό Πιστοποιήεων για το Pilates και έτσι συμβάλουμε στην προστασία του επαγγέλματος και την ποιότητα των υπηρεσιών Pilates που παρέχονται σε μία αγορά που αναπτύσεται εντυπωσιακά, αλλά παρουσιάζει μεγάλες διαφορές στην ποιότητα. (Δείτε επίσης ΓΙΑΤΙ POLESTAR®;)

Πρόσφατα έχω ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα στο Λονδίνο, αλλά σύντομα θα μετακομίσω στην Αθήνα; Μπορώ να δώσω τις εξετάσεις μου στην Αθήνα;

Και βέβαια! Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες και λεπτομέρειες.

Θέλω να παρέχω μαθήματα Pilates στο Studio / Γυμναστήριό μου αλλά δεν έχω μηχανήματα Pilates και δεν είμαι έτοιμος/η για μια τέτοια επένδυση σ’ αυτή την φάση. Μπορώ να παρέχω ποιοτικές υπηρεσίες Pilates σε στρώμα;

Βέβαια! Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα Gateway Mat Course που ικανοποιεί ακριβώς αυτή την ανάγκη. Το Polestar έχει σχεδιάσει το Πρόγραμμα αυτό που σας εισάγει ιδανικά στη μέθοδο Pilates και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή! Σε ένα Σαββατοκύριακο, και μέσα από 18 επιλεγμένες ασκήσεις σε στρώμα (Mat), θα αποκτήσετε τα κλειδιά και πρακτικές δεξιότητες για να δημιουργείτε και να προσφέρετε τις ευεργετικές κινησιολογικές εμπειρίες Pilates, καθώς και τις βάσεις στην καινοτόμο Physio-Pilates προσέγγιση του Polestar.

Παρακολούθησα το Gateway Mat Course και έχω ξεκινήσει να παρέχω μαθήματα Pilates στο Studio μου με πολύ καλά αποτελέσματα. Θέλω να εξελιχθώ. Παρέχετε περαιτέρω εκπαίδευση σε στρώμα καθώς στο Studio μου δεν διαθέτω μηχανήματα Pilates;

Το Polestar παρέχει πλήρη εκπαίδευση Pilates σε στρώμα που ολοκληρώνεται σε τέσσερα Σαββατοκύριακα (Polestar Mat Course – σύντομα θα ανακοινωθούν οι σχετικές ημερομηνίες.) Το Gateway Mat Course αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα αυτά διήμερα εργαστήρια. Τα δύο πρώτα σας παρέχουν εκπαίδευση επιπέδου Intermediate (παρέχεται σχετική πιστοποίηση παρακολούθησης) και με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων αποκτάτε, μετά από σχετικές εξετάσεις, το επαγγελματικού επιπέδου “Δίπλωμα Polestar Mat” που αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο όπως όλα τα προγράμματα του Polestar.

Πόσο καιρό μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Polestar Comprehensive θα πρέπει να δώσω την εξέταση για την Πιστοποίηση / Δίπλωμα;

Καταρχήν διευκρινίζουμε εδώ ότι το Εισαγωγικό Gateway Mat Course (Βασικό Επίπεδο) και τα διάφορα ειδικά Courses και Workshops της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης δεν έχουν εξετάσεις και παρέχουν μετά το πέρας τους τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τώρα, όσον αφορά τις εξετάσεις στο Comprehensive Course στην ερώτηση μετά από πόσο καιρό πρέπει “…να δώσω την εξέταση για την πιστοποίηση;” Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες. Δεχόμαστε ότι καθένας μαθαίνει με διαφορετικό ρυθμό. Ωστόσο, οι περισσότεροι φοιτητές δίνουν τις εξετάσεις τους σε διάστημα μεταξύ 6 μηνών και ενός έτους από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του προγράμματος. Σε κάθε πάντως περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνει εντός δύο ετών από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Είμαι φυσικοθεραπευτής. Ποιο Πρόγραμμα είναι κατάλληλο για μένα;

Το Comprehensive Course (SR) που αναφέρεται στο «Επαγγελματικό Επίπεδο» έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες τόσο των εκπαιδευτών (Studio/S) όσο και των φυσικοθεραπευτών (Rehabilitation/R). Σε ορισμένα τμήματα του μαθήματος που σχετίζονται με την κλινική συλλογιστική, οι ομάδες διαχωρίζονται και οι μαθητές του Rehabilitation θα μαθαίνουν πώς να εφαρμόζουν τη μέθοδο Pilates στο περιβάλλον αποκατάστασης με περισσότερες λεπτομέρειες.
Στη διαδικασία εγγραφής θα συμπεριληφθείτε αυτομάτως στο τμήμα αποκατάστασης (R) του Comprehensive Course, αλλά πρέπει να στείλετε ένα αντίγραφο του διπλώματος φυσικοθεραπείας σας στο email: info@polestarpilates.gr ώστε να λάβετε την πιστοποίηση Polestar Comprehensive (Studio & Rehabilitation). Στη συνέχεια το Πρόγραμμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του Polestar θα σας προσφέρει συνεχή επιμόρφωση σε ειδικά θέματα και σε επαφή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Θέλω να γίνω εκπαιδευτής Pilates αλλά δεν εκπληρώνω τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις. Όμως κάνω μαθήματα Pilates σε σταθερή βάση, μου αρέσει πάρα πολύ και νομίζω ότι «μου ταιριάζει και πολύ». Θα ήθελα να δοκιμάσω. Μπορώ να συμμετάσχω στο Basic / Gateway Mat Course;

Βέβαια! Το Polestar παρέχει προγράμματα για τον πιο αρχάριο ως τον πιο προχωρημένο. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχολείο! Ξεκινώντας μάλιστα από την αρχή θα έχετε και το πλεονέκτημα ότι θα μάθετε τις αρχές σωστά και θα ξεκινήσετε από σωστές βάσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Τι κάνει το Polestar να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας;

Το πρόγραμμα σπουδών του Polestar Pilates σχεδιάστηκε από τον φυσικοθεραπευτή και Orthopedic Certified Specialist Dr. Brent Anderson -ιδρυτή και πρόεδρο του Polestar Pilates- και συνδυάζει τις μεγαλοφυείς ανακαλύψεις που παρουσίασε ο Joseph Pilates για την ανθρώπινη κίνηση… Βλέπε όλο το ΓΙΑΤΙ POLESTAR®?

Υπάρχει υποστήριξη για τους μαθητές μεταξύ των διήμερων συνεδριών κατάρτισης στο Comprehensive Course; Έχουν οι μαθητές ανοιχτή πρόσβαση στο στούντιο και τους εκπαιδευτικούς σας για να εκπληρώσουν την πρακτική τους εργασία; Υπάρχει πρόσθετη χρέωση γι ‘αυτό;

Μια από τις πιο σημαντικές ιδιαιτερότητες-χαρακτηριστικά της κατάρτισης Polestar, είναι η έμφαση που δίδεται στην «αυτοδιδασκαλία» (self-study), εποπτευόμενη και μη, υποχρέωση την οποία αναλαμβάνει ο φοιτητής πέρα από τις βασικές διήμερες ενότητες κατάρτισης. Και οι δύο αυτές δραστηριότητες μάθησης είναι εξίσου θεμελιώδεις και ουσιαστικές για τον σπουδαστή ώστε να τελειοποιήσει τις δεξιότητές του και να νιώσει ότι βρίσκεται στην πορεία να λειτουργήσει ως ικανός επαγγελματίας Pilates Trainer.
Οι σπουδαστές πιο συγκεκριμένα του Comprehensive Course για παράδειγμα καλούνται να εκτελούν γραπτές εργασίες που περιλαμβάνουν και Case Studies -μία για κάθε διήμερο κατάρτισης (6 συνολικά) καθώς και Πρακτική (Αυτοέλεγχος, Self-Mastering), ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι Εφαρμοσμένες Διδασκαλίες (Apprentice Teaching Hours).
Επίσης παρέχεται και το Πρόγραμμα Mentorship που προσφέρει την extra δυνατότητα στους σπουδαστές να βελτιώσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση για να γίνουν ικανοί εκπαιδευτές Pilates. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται δωρεάν σε δίωρες συναντήσεις, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων (Οbservation) που παρέχονται από έναν Mentor σε μια καθημερινή τάξη. Τέλος παρέχεται Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και πρόσβαση σε Webinars σε σταθερή βάση. Όλα τα παραπάνω διατίθενται δωρεάν.

Τι είναι οι έλεγχοι Check-Off;

Κατά τη διάρκεια των διήμερων συνεδριών ο εκπαιδευτής θα ζητήσει από τους σπουδαστές να κάνουν check-off όλες τις ασκήσεις που έχουν διδαχθεί το προηγούμενο διήμερο ώστε να επιβεβαιωθεί ότι τις κάνουν σωστά και έχουν κατανοήσει τη φιλοσοφία τους. Έτσι εγκαθιδρύεται και η εμπιστοσύνη ότι μπορούν να τις διδάξουν.

Πώς γίνονται και πότε να ξεκινήσω τις «Eφαρμοσμένες Διδασκαλίες» (Apprentice Teaching Hours)

Οι Εφαρμοσμένες Διδασκαλίες ανέρχονται σε 100 ώρες συνολικά στο Comprehensive Course και προτείνεται να γίνονται μετά το τέλος του κάθε διήμερου μαθήματος οπότε έχετε πρόσφατη τη γνώση των ασκήσεων τις οποίες καλείστε να «διδάξετε». Σας προτείνουμε να εργάζεστε στη βάση 1-1 με την οικογένειά σας και φίλους σας για να πετύχετε αυτές τις ώρες. Οι μαθητές ενθαρρύνονται επίσης να συνεργάζονται μεταξύ τους για να επιτύχουν αυτές τις ώρες. Αν εργάζεστε ήδη ως Pilates Trainer απλά εισάγετε τις γνώσεις σας στην διδασκαλία σας.

Τί απαιτείται για τις ώρες Self-Mastering;

Οι ώρες Self-Mastering είναι ακριβώς οι ώρες που περνάτε από «έλεγχο»-mastering τις ασκήσεις που μαθαίνετε στην πορεία σας. Οι ώρες που περνάτε στην εξάσκηση είτε μόνοι είτε με συμμαθητές σας, μπορούν να σημειωθούν ως τέτοιες στο ημερολόγιο σας (Logbook).
Μοιραστείτε μια συνάντηση ή και περισσότερες και με άλλους μαθητές μηνιαίως, για να βεβαιωθείτε ότι είστε στο σωστό δρόμο. Αυτές οι ώρες χαρακτηρίζονται επίσης ως «Αυτοέλεγχος».
Οποιαδήποτε μαθήματα (ατομικά-ομαδικά) επίσης που πιθανώς παρακολουθείτε από έναν Δάσκαλο Polestar μπορούν επίσης να καταγραφούν ως ώρες Self-Mastering.

Πώς μπορώ να ολοκληρώσω τις ώρες παρατήρησης (Observation);

Όσον αφορά τις απαιτούμενες ώρες Observation, προτείνουμε στην πλειοψηφία των 40 ωρών σας να «παρακολουθήσετε» έναν καθηγητή Polestar. Έχουμε Για τους σπουδαστές που ζουν μακριά, η πρόσβαση σε έναν εκπαιδευτή Polestar για παρατήρηση δεν είναι πάντα εύκολη, γι ‘αυτό και συνιστούμε στους μαθητές να παρακολουθήσουν συγκεκριμένους δασκάλους Polestar στο pilatesanytime.com

Ποια είναι η προθεσμία/η συνιστώμενη τελευταία ημερομηνία που μπορώ να συμμετάσχω σε ένα Course;

Θεωρητικά, θα σας επιτρέψουμε να εγγραφείτε μέχρι και την ημέρα πριν ξεκινήσει το μάθημα. Ωστόσο, σας συνιστούμε να εγγραφείτε μόλις αποφασίσετε να παρακολουθήσετε ένα από τα μαθήματα μας, επειδή οι αριθμοί συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένοι και οι προσφερόμενες θέσεις παρέχονται σε βάση προτεραιότητας. Αυτό θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τις τυχόν εκπτώσεις πρώιμων εγγραφών και να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε προετοιμασία απαιτείται (εάν απαιτείται) έχει ολοκληρωθεί.

Υποθέτω ότι μια λογική γνώση Ανατομίας και Φυσιολογίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι έτσι και αν δεν έχω, τι συστήνετε;

Δεν είναι απαραίτητο αλλά μια βάση ανατομίας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας. Το Principles Online Course του Polestar σας προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για την παρακολούθηση και είναι σχεδιασμένο με ευχάριστο και φιλικό τρόπο. Είναι και προαπαιτούμενο για το επαγγελματικό επίπεδο που παρέχεται στο Comprehensive Course.

Θα πρέπει προηγουμένως να έχω παρακολουθήσει το Gateway Mat Course (Βασικό Επίπεδο) για να μπορέσω να μπω στο Comprehensive (Επαγγελματικό Επίπεδο);

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό.

Παρέχει το Polestar συνεχή εκπαίδευση;

Το Polestar προσφέρει ένα ευρύ φάσμα Pilates Courses, σεμιναρίων και εργαστηρίων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης του Polestar περιλαμβάνει εξειδικευμένες γνώσεις εστιασμένες σε συγκεκριμένα θέματα (σκολίωση, σπορ κ.λπ.) και εμπλουτίζεται συνεχώς προσφέροντας συνεχή ειδίκευση και εξέλιξη. Δείτε το αντίστοιχο κεφάλαιο για τα επόμενα ADVANCED COURSES που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Παρέχετε κάποια υποστήριξη στους απόφοιτους του Polestar;

Ναι! Καταρχήν οι επαγγελματίες του Pilates που εκπαιδεύονται στο Polestar έχουν μεγάλη ζήτηση παντού στον Κόσμο. Με σταθερά βήματα θα δημιουργήσουμε και την Ελληνική Κοινότητα του Polestar και θα χτίσουμε την αντίστοιχη φήμη και στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτές που πιστοποιούνται από το Polestar θα περιλαμβάνονται στον Polestar Instructor Map στην ιστοσελίδα μας, με email επικοινωνίας. Επιπλέον στην πορεία θα αναπτύξουμε μια δωρεάν υπηρεσία για τους αποφοίτους μας, όπου θα μπορούν να ανακοινώνουν τη διαθεσιμότητά τους για να προσφέρουν τις επαγγελματικές τους υπηρεσίες.
Τέλος οι απόφοιτοι θα έχουν εκπτωτικές τιμές σε μελλοντικά σεμινάρια/workshops/courses ως μέλη της ελληνικής κοινότητας του Polestar Pilates.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι έχετε στείλει μήνυμα και δεν έχετε λάβει απάντηση, παρακαλούμε επαναλάβετε το μήνυμά σας, καθώς υπήρξε για ένα διάστημα τεχνικό πρόβλημα.