Η ιδανική εισαγωγή στη διδασκαλία του Pilates.

Η «ΤΕΛΕΙΑ» ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έχετε ακούσει για το Pilates και τα οφέλη του. Είναι ένα μοναδικό σύστημα γυμναστικής για όλους που γίνεται είτε σε στρώμα (Mat) ή σε ειδικά σχεδιασμένα «μηχανήματα» (Reformer, Cadilac κ.λπ.) που προσφέρει γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα στον ασκούμενο ενώ αποκαθιστά και αποτρέπει τους τραυματισμούς λειτουργώντας και προληπτικά. Δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος οραματίστηκε την «Τέλεια Γυμναστική» συνδυάζοντας την αυτοσυγκέντρωση και το ειδικό σύστημα αναπνοής της γιόγκα με τις ασκήσεις της ενόργανης γυμναστικής και άλλων αθλημάτων, εφευρίσκοντας ένα μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα εκγύμνασης, «για να απαλλάξει τους μαθητές του από κάθε σωματικό περιορισμό». Η σημασία που δίδεται στη λεπτομέρεια της άσκησης και η προσαρμογή της σε κάθε σώμα, και σύμφωνα με τις ανάγκες του, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Έτσι, κάθε σώμα, είτε είναι αγύμναστο είτε ανήκει σε επαγγελματία αθλητή, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται, με το Pilates, και κάτω από την επίβλεψη ενός έμπειρου Pilates Trainer, θα «αλλάξει επίπεδο» – θα αυξήσει τη δύναμη και την ελαστικότητά του, θα ανανεωθεί και θα γίνει πιο «χαρούμενο». Ο ασκούμενος στο Pilates θα βελτιώσει τη στάση του, θα αποκτήσει ένα «κεντραρισμένο» σώμα χωρίς πόνους και στρες και θα ενισχύσει τη σωματική και τη γενικότερη υγεία του και συνολικά την ποιότητα της ζωής του.

Κρίσιμο στοιχείο για όλα τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελεί η εμπειρία και πραγματική γνώση του αντικειμένου από τον Pilates Trainer. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Polestar παρέχουν σήμερα όλες τις εγγυήσεις για την επάρκεια διδασκαλίας και των ευεργετημάτων του Pilates ενώ οι Πιστοποιήσεις του Polestar αναγνωρίζονται ως «Χρυσό Πρότυπο» σε όλο τον Κόσμο.

GATEWAY SERIES (MAT & REFORMER): ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ PILATES

Σκέφτεστε μια καριέρα στο Pilates; Ή ίσως είστε επαγγελματίας στη σωματική άσκηση ή φυσικοθεραπευτής και θέλετε να ενσωματώσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων Pilates Mat ή Pilates Reformer στην πρακτική σας; Eίστε ιδιοκτήτης Studio/Γυμναστηρίου και επιθυμείτε να παρέχετε βασικά μαθήματα Pilates υψηλού επιπέδου σε Στρώμα ή Reformer;
Η σειρά Gateway είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην μέθοδο Pilates και την (Physio-Pilates) προσέγγιση Polestar. Είναι επίσης η ιδανική εκπαίδευση αν θέλετε να εμβαθύνετε την ήδη εμπειρία σας στο Pilates, να ενισχύσετε το τρέχον πεδίο εφαρμογής της πρακτικής σας ή να ξεκινήσετε μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο Pilates.

Σε ένα Σαββατοκύριακο θα αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της μεθόδου και της ιστορίας του Pilates, θα μάθετε τις βασικές ασκήσεις Pilates σε Στρώμα (ΜΑΤ) ή/και Reformer και θα αποκτήσετε πρακτικές δεξιότητες για να τις εφαρμόζετε στη σωστή μορφή και ακολουθία. Η σειρά Gateway θα ενισχύσει την κατανόησή σας για την εμβιομηχανική και τις κοινές παθολογίες κίνησης και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τους πελάτες σας ασφαλείς από τραυματισμούς.

Το κάθε ένα Πρόγραμμα της σειράς Gateway αποτελείται από δύο μέρη: Τις τρίωρες Online διαλέξεις (Gateway Online) στις οποίες με ευχάριστο τρόπο μαθαίνετε για την ιστορία, τις αρχές της κίνησης και την επαγγελματική ηθική της μεθόδου Pilates ενώ αποκτάτε και τις βάσεις της προσέγγισης Polestar στην Επιστήμη των Κινήσεων. Το δεύτερο μέρος που ακολουθεί, διεξάγεται σε ένα Σαββατοκύριακο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με ένα έμπειρο εκπαιδευτή Polestar όπου αναλύονται οι βασικές ασκήσεις Mat (ή Reformer αντίστοιχα). Οι ασκήσεις είναι ταξινομημένες σε τέσσερις ακολουθίες-ενότητες που συνιστούν και τέσσερις ολοκληρωμένες – «πραγματικές τάξεις Pilates Mat/Reformer» ώστε να μπορείτε να τις εφαρμόσετε άμεσα στους πελάτες σας. Οι μαθητές θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στο τέλος του κάθε Course. Σημειώστε ότι τα μαθήματα αυτά θεωρούνται «Βασικά» και αποτελούν την καλύτερη αρχή για τη συνέχεια της εκπαίδευσής σας στο «Επαγγελματικό Επίπεδο». ‘Ετσι, μπορείτε να συνεχίσετε, είτε α) με περαιτέρω εξειδίκευση στις ασκήσεις Pilates σε Στρώμα και να αποκτήστε το «Επαγγελματικό Δίπλωμα Polestar Mat» είτε, αντίστοιχα, β) με περαιτέρω εξειδίκευση στις ασκήσεις Pilates στο Reformer και να αποκτήστε το «Επαγγελματικό Δίπλωμα Polestar Reformer» είτε γ) με την παρακολούθηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος του Polestar (Polestar Comprehensive Course) και να αποκτήσετε τη «Χρυσή Πιστοποίηση» του Polestar, την «Polestar Comprehensive (S/Studio)» ή την «Polestar Comprehensive (S+R/Studio+Rehabilitation – για φυσικοθεραπευτές)».
Στον παραπάνω Πίνακα παρουσιάζεται η Ροή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Pilates του Polestar στο Βασικό Επίπεδο. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε είτε το Gateway Mat είτε το Gateway Reformer, είτε και τα δύο μαζί αποκτώντας ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση.
 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

Τα προγράμματα Gateway Mat Pilates και Gateway Reformer Pilates είναι ειδικά σχεδιασμένα για:

  • Επαγγελματίες υγείας και φυσικής κατάστασης που ενδιαφέρονται για τις βασικές οδηγίες στην πρακτική του Pilates σε Στρώμα ή/και στο Reformer. Όσοι έχετε ήδη σχετική εμπειρία θα τσεκάρετε τις γνώσεις σας, θα εμβαθύνετε στις ασκήσεις μέσα από την ποιότητα και την (Physio-Pilates) προσέγγιση του Polestar και θα βελτιώσετε την πρακτική σας. Personal Trainers και Φυσικοθεραπευτές, αυτά είναι τα τέλεια προγράμματα για εσάς.
  • Όσους έχουν περιορισμένο χρόνο ή περιορισμένους πόρους όμως θέλουν να κάνουν τη «σωστή εκκίνηση» για μια πλήρη επαγγελματική κατάρτιση εκπαιδευτή Pilates. Ξέρετε ότι θέλετε να γίνετε δάσκαλος του Pilates; – αυτό είναι το σωστό πρώτο βήμα στο δρόμο για την πλήρη κατάρτιση.
  • Εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενσωματώσουν το Pilates στην πρακτική τους για να βγάλουν το καλύτερο από τους μαθητές τους – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Δάσκαλοι Μπαλέτου, Εκπαιδευτές Γιόγκα μπορούν όλοι να εμπλουτίσουν το ασκησιολόγιό τους.
  • Ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων που επιθυμούν να παρέχουν βασικά μαθήματα Pilateς υψηλού επιπέδου σε Στρώμα ή/και Reformer. Αν παρέχετε ήδη μαθήματα Pilates, μπορείτε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας εκπαιδεύοντας τους δασκάλους σας στην ποιότητα Polestar. Και ακόμη, σε συνεργασία με το Polestar Greece, να διοργανώσετε τη σειρά Gateway στο χώρο σας, ή, και ακόμα περισσότερα Polestar Courses, και να γίνετε ένα Polestar Host Center στην Πόλη σας και να κάνετε τη διαφορά! Το Gateway Mat Course είναι το ιδανικό ξεκίνημα για όλα τα παραπάνω καθώς δεν απαιτεί καθόλου ειδικό εξοπλισμό. (Δείτε επίσης Συνεργασίες). Ζητείστε πληροφορίες για το Polestar, ρωτήστε γνωστούς σας στο εξωτερικό για την αξία του και γιατί αναγνωρίζεται ως κορυφαίο Σχολείο, και επενδύστε στην ποιότητα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  • Λάτρεις του Pilates που σκέφτονται μια νέα επαγγελματική καριέρα σε ένα κόσμο που αλλάζει – με ένα επάγγελμα για τους ανθρώπους που μπορεί να σας φέρει χαρά, επαγγελματική ικανοποίηση και μια ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα.
    Αλλά και σε όσους απλά αγαπούν την άσκηση και θέλουν να βιώσουν το Pilates σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Η σειρά Gateway Pilates θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τις ασκήσεις Pilates, οδηγώντας σε βελτιωμένες και αποτελεσματικότερες προπονήσεις Pilates στο στούντιο ή στο σπίτι.
  • Δάσκαλους Pilates εκπαιδευμένους σε άλλα Σχολεία που θέλουν να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης Polestar.
  • Απόφοιτους του Polestar Pilates που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη γνώση και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη διδασκαλία ομάδας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ COURSES