Η ιδανική εισαγωγή στη διδασκαλία του Pilates.

Η «ΤΕΛΕΙΑ» ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έχετε ακούσει για το Pilates και τα οφέλη του. Είναι ένα μοναδικό σύστημα γυμναστικής για όλους που γίνεται είτε σε στρώμα (Mat) ή σε ειδικά σχεδιασμένα «μηχανήματα» (Reformer, Cadilac κ.λπ.) που προσφέρει γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα στον ασκούμενο ενώ αποκαθιστά και αποτρέπει τους τραυματισμούς λειτουργώντας και προληπτικά. Δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος οραματίστηκε την “Τέλεια Γυμναστική” συνδυάζοντας την αυτοσυγκέντρωση και το ειδικό σύστημα αναπνοής της γιόγκα με τις ασκήσεις της ενόργανης γυμναστικής και άλλων αθλημάτων, εφευρίσκοντας ένα μοναδικό, πρωτοποριακό σύστημα εκγύμνασης, “για να απαλλάξει τους μαθητές του από κάθε σωματικό περιορισμό”. Η σημασία που δίδεται στη λεπτομέρεια της άσκησης και η προσαρμογή της σε κάθε σώμα, και σύμφωνα με τις ανάγκες του, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Έτσι, κάθε σώμα, είτε είναι αγύμναστο είτε ανήκει σε επαγγελματία αθλητή, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται, με το Pilates, και κάτω από την επίβλεψη ενός έμπειρου Pilates Trainer, θα «αλλάξει επίπεδο» – θα αυξήσει τη δύναμη και την ελαστικότητά του, θα ανανεωθεί και θα γίνει πιο «χαρούμενο». Ο ασκούμενος στο Pilates θα βελτιώσει τη στάση του, θα αποκτήσει ένα «κεντραρισμένο» σώμα χωρίς πόνους και στρες και θα ενισχύσει τη σωματική και τη γενικότερη υγεία του και συνολικά την ποιότητα της ζωής του. Κρίσιμο στοιχείο για όλα τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελεί η εμπειρία και πραγματική γνώση του αντικειμένου από τον Pilates Trainer. Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Polestar παρέχουν σήμερα όλες τις εγγυήσεις για την επάρκεια διδασκαλίας και των ευεργετημάτων του Pilates ενώ οι Πιστοποιήσεις του Polestar αναγνωρίζονται ως «Χρυσό Πρότυπο» σε όλο τον Κόσμο.
 

GATEWAY: ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ PILATES

Σκέφτεστε μια καριέρα στο Pilates; Ή ίσως είστε επαγγελματίας στη σωματική άσκηση ή φυσικοθεραπευτής και θέλετε να ενσωματώσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων Pilates Mat στην πρακτική σας;
Το Gateway Pilates είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην μέθοδο Pilates και την (Physio-Pilates) προσέγγιση Polestar. Είναι επίσης η ιδανική εκπαίδευση αν θέλετε να εμβαθύνετε την ήδη εμπειρία σας στο Pilates, να ενισχύσετε το τρέχον πεδίο εφαρμογής της πρακτικής σας ή να ξεκινήσετε μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο Pilates.

Σε ένα Σαββατοκύριακο θα αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της μεθόδου και της ιστορίας του Pilates, θα μάθετε επιλεγμένες ασκήσεις Pilates και θα αποκτήσετε πρακτικές δεξιότητες για να τις εφαρμόζετε στη σωστή μορφή και ακολουθία. Το Gateway Course θα ενισχύσει την κατανόησή σας για την εμβιομηχανική και τις κοινές παθολογίες κίνησης και θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τους πελάτες σας ασφαλείς από τραυματισμούς.

Το Gateway Course αποτελείται από δύο μέρη: Τις τρίωρες Online διαλέξεις (Gateway Online) στις οποίες με ευχάριστο τρόπο μαθαίνετε για την ιστορία, τις αρχές της κίνησης και την επαγγελματική ηθική της μεθόδου Pilates ενώ αποκτάτε και τις βάσεις της προσέγγισης Polestar στην Επιστήμη των Κινήσεων. Το δεύτερο μέρος που ακολουθεί διεξάγεται σε ένα Σαββατοκύριακο με ένα έμπειρο εκπαιδευτή Polestar. Οι μαθητές θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης στο τέλος του Course. Σημειώστε ότι τα μαθήματα αυτά θεωρούνται «Βασικά» και αποτελούν την καλύτερη αρχή για τη συνέχεια της εκπαίδευσής σας στο «Επαγγελματικό Επίπεδο» που επικυρώνεται με τη «Χρυσή Πιστοποίηση» του Polestar, την «Polestar Comprehensive (S/Studio)» ή την «Polestar Comprehensive (S+R/Studio+Rehabilitation – για φυσικοθεραπευτές)».

Το Gateway Course αποτελεί μια απλή αλλά πλήρη εισαγωγή σε ένα επάγγελμα που μπορεί να σας φέρει χαρά, επαγγελματική ικανοποίηση και μια ευκαιρία να κερδίσετε χρήματα.
 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

Το πρόγραμμα Gateway Pilates είναι ειδικά σχεδιασμένο για:

  • Επαγγελματίες υγείας και φυσικής κατάστασης που ενδιαφέρονται για τις βασικές οδηγίες στην πρακτική του Pilates σε στρώμα ή/και την εμβαθυνση των ασκήσεων στην τρέχουσα πρακτική τους. Personal Trainers, Εκπαιδευτές Γιόγκα και Φυσικοθεραπευτές, αυτό είναι το τέλειο πρόγραμμα για εσάς.
  • Όσους έχουν περιορισμένο χρόνο ή περιορισμένους πόρους όμως θέλουν να κάνουν τη «σωστή εκκίνηση» για μια πλήρη επαγγελματική κατάρτιση εκπαιδευτή Pilates. Ξέρετε ότι θέλετε να γίνετε δάσκαλος του Pilates; – αυτό είναι το τέλειο πρώτο βήμα στο δρόμο για την πλήρη κατάρτιση.
  • Εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενσωματώσουν το Pilates στην πρακτική τους για να βγάλουν το καλύτερο από τους μαθητές τους – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Δάσκαλοι Μπαλέτου, μπορούν όλοι να εμπλουτίσουν το ασκησιολόγιό τους.
  • Για τους λάτρεις του Pilates που σκέφτονται μια νέα επαγγελματική καριέρα σε ένα κόσμο που αλλάζει ή που απλά θέλουν να βιώσουν το Pilates σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Το Gateway θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τις ασκήσεις Pilates, οδηγώντας σε βελτιωμένες και αποτελεσματικότερες προπονήσεις Pilates στο στούντιο ή στο σπίτι.
  • Για αποφοίτους που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη γνώση στη διδασκαλίας ομάδας.