«Όλοι όσοι βλέπουν μπροστά, γιατροί, θεραπευτές, trainers
και επιχειρηματίες στο χώρο των fitness και wellbeing, γνωρίζουν ότι
το Pilates είναι το μέλλον στην πρακτική εκγύμνασης και αποκατάστασης.
Και ότι η διαφορά βρίσκεται στην Ποιότητα.»

Θέλεις να γίνεις ο καλύτερος επαγγελματίας δάσκαλος Pilates;
Είμαστε το καλύτερο σχολείο για να το πετύχεις!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar θεωρούνται σήμερα τα πιο πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα Pilates που διατίθενται σε διεθνές επίπεδο. Βασίζονται σε επιστημονικά θεμέλια και τεκμηρίωση και είναι τα μόνα που διδάσκονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ. Το Polestar® αναγνωρίζεται σήμερα ως η αιχμή της εξέλιξης της μεθόδου Pilates παγκοσμίως, αναπτύσσεται σε περισσότερες από 50 χώρες και υποστηρίζεται από τον μοναδικό διεθνώς αποδεκτό οργανισμό πιστοποιήσεων Pilates Method Αlliance (PMA). Ως απόφοιτοι του Polestar, θα έχετε όλα τα εφόδια αλλά και τη δυνατότητα να εργαστείτε ως πλήρως διαπιστευμένοι και σεβαστοί δάσκαλοι Pilates παντού στον κόσμο!
 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα σπουδών του Polestar Pilates σχεδιάστηκε από τον φυσικοθεραπευτή και Orthopedic Certified Specialist Dr. Brent Anderson -ιδρυτή και πρόεδρο του Polestar Pilates- και συνδυάζει τις μεγαλοφυείς ανακαλύψεις που παρουσίασε ο Joseph Pilates για την ανθρώπινη κίνηση με όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, εξελίσσοντας σήμερα το Pilates σε μια πραγματική «Επιστήμη του Σώματος» όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής-δημιουργός του. Με βάση το εκτεταμένο υπόβαθρό του στην επιστήμη αποκατάστασης και κίνησης, ο Dr. Brent Anderson επέκτεινε τις αρχές του Pilates προσθέτοντας «χειρωνακτικές» δεξιότητες (manual skills), προηγμένη-ολιστική συνειδητοποίηση του σώματος και αρχές από τη motor control theory.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Polestar εδράζεται στις σύγχρονες αρχές της ανατομίας, της φυσιολογίας, της εμβιομηχανικής και του ελέγχου της κίνησης του ανθρώπινου σώματος ενώ παρακολουθεί και ενσωματώνει τα πιο πρόσφατα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας στους τομείς της ορθοπεδικής, της νευροεπιστήμης, της αθλητικής ιατρικής και της επιστήμης της κινησιολογίας.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα της επιστήμης των κινήσεων και χιλιάδες case-studies σε όλο τον πλανήτη, η ομάδα του Polestar έχει αναπτύξει τη μέθοδο του οραματιστή της «τέλειας γυμναστικής για όλους» -Joseph Pilates- και έχει δημιουργήσει τις φημισμένες physio-pilates «ευφυείς κινησιολογικές εμπειρίες» του Polestar που προσαρμόζονται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και το οδηγούν σ’ ένα νέο, βελτιωμένο επίπεδο υγείας συνολικά.

Είτε πρόκειται για αποθεραπεία από τραυματισμό, είτε για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενός επαγγελματία αθλητή, ή της δύναμης, της ελαστικότητας, της στάσης, της ισορροπίας του ίδιου ή ενός οποιουδήποτε σώματος. είτε για το «ξαναζωντάνεμα» του σώματος μιας 70χρονης και την ενδυνάμωσή του – βελτιώνοντας παράλληλα το επίπεδο της οστεοπόρωσης, είτε για την «επανεκπαίδευση» ενός λανθασμένου κυφωτικού κινητικού προτύπου, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές/δάσκαλοι του Polestar έχουν τη γνώση και μπορούν να παρέχουν τις πιο ποιοτικές υπηρεσίες και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την κάθε περίπτωση.

Η διδακτική μέθοδος του Polestar® είναι διαδραστική και περιλαμβάνει:

  • Φόρουμ συζήτησης.
  • Εργαστήρια (πράξη, παρατήρηση, διδασκαλία).
  • Αναγνώριση κινησιολογικών μοτίβων.
  • Επίλυση προβλημάτων (ανάλυση περιπτωσιολογικών μελετών-case studies και εκμάθηση-εφαρμογή αναγωγικής συλλογιστικής και αιτιολόγησης ανά περίπτωση).
  • Ασκήσεις αποκατάστασης.
  • Διδασκαλία – Εκπαιδευτική προσομοίωση (σε ομάδα και άτομα).
  • Διαδραστικό διαδικτυακό μαθησιακό υλικό και βοηθητικές πηγές – βίντεο, ζωντανές συνομιλίες.
  • Δεξιότητες αξιολόγησης.
  • Αρχές της νευρο-γλωσσολογίας (μοντελοποίηση, ανάλυση αλληλουχίας και δομής πληροφοριών – διατήρηση κατάλληλων συνθηκών συνεχούς ενημέρωσης και μαθησιακής εξέλιξης).

 

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ POLESTAR®

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ PILATES ΩΣ ΒΑΣΗ

Το Polestar βασίζεται σε επιστημονικές αρχές -που εφαρμόζονται στο Pilates και το εμπλουτίζουν- και εμβαθύνει στη γνώση της ανθρώπινης κίνησης συνολικά. Το εκπαιδευτικό του δηλαδή πρόγραμμα δεν είναι απλά μια παρουσίαση-πιστή εφαρμογή-ρουτίνα-ρεπερτόριο ασκήσεων. Έτσι, σε αντίθεση με άλλους, οι επαγγελματίες του Polestar όχι μόνο έχουν αναλύσει και κατανοήσει τις ασκήσεις σε βάθος αλλά, επιπροσθέτως, εκπαιδεύονται να αναλύουν το «κινητικό πρότυπο» του ασκούμενου και μαθαίνουν να «δημιουργούν» εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης- να προσαρμόζουν δηλαδή τα μαθήματα «σύμφωνα με τις ανάγκες-στόχους του κάθε πελάτη-μαθητή».

Η ουσιαστική γνώση του αντικειμένου δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους να παρέχουν τις υψηλότερες ποιοτικές υπηρεσίες και να καλύπτουν ανάγκες ειδικών πληθυσμών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (χορευτές, επαγγελματίες αθλητές κάθε είδους, αποκαταστάσεις κ.α.). Το βάθος ποιότητας των ασκήσεων που παρέχει το Polestar λειτουργεί επίσης και ως «επανεκπαίδευση» και διόρθωση λανθασμένων κινητικών μοτίβων για το σώμα του ασκούμενου. Και έτσι, -κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο- προληπτικά για αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

ΜΟΝΤΕΛΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Η μέθοδος διδασκαλίας του Polestar είναι διαδραστική και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα σε αντίθεση με την συμβατική -αποδοχή της πληροφορίας- από τον δάσκαλο-αυθεντία. Ο τρόπος αυτός έχει παιδαγωγικά αποδειχθεί ως ο πιο αποδοτικός αλλά και απολαυστικός για τον μαθητή – κάτι που ισχύει και για οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο. Η εκπαιδευτική προσέγγιση στο Polestar ενσωματώνει τη διευκόλυνση της συζήτησης, την πρακτική εφαρμογή (προσομοίωση διδασκαλίας του φοιτητή σε άτομο ή/και δυναμικές ομάδες), τις δεξιότητες ανάλυσης και τις αρχές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού (μοντελοποίηση, παρατήρηση, διδασκαλία), την επίλυση ειδικών προβλημάτων (Case Studies), την αλληλούχιση της δομής των πληροφοριών και γενικά καλλιεργεί τη διατήρηση των πλέον κατάλληλων συνθηκών για την κατανόηση της μεθόδου σε βάθος.
Οι δεξιότητες κριτικής συλλογιστικής και επίλυσης προβλημάτων που αποκτά ο επαγγελματίας του Polestar, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της Pilates συνεδρίας του και αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία για την μεγαλύτερη ικανοποίηση των ατομικών αναγκών-στόχων των πελατών του. Αυτή είναι μια ακόμη διαφορά που κάνει τους επαγγελματίες του Polestar διεθνώς πιο αξιόλογους.

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα επόμενα χρόνια, η παράταση ζωής των ανθρώπων και η συνολική γήρανση του πληθυσμού -καθώς και η απαίτηση αντίστοιχα ποιοτικής ζωής- αλλά και η κάλυψη γενικότερων αναγκών των κοινωνιών, θα καταστήσουν τα επαγγέλματα υγείας στις πρώτες θέσεις ζήτησης – πολλές έρευνες τα τοποθετούν στην πρώτη θέση! Εξέχουσα θέση αναμένεται να έχουν οι ειδικοί/specialists στο χώρο της ανθρώπινης κίνησης. Είτε πρόκειται για αποκατάσταση, είτε για «αθλητικό pilates», είτε για μια ρουτίνα σωστής εκγύμνασης που παρατείνει την σωματική υγεία του ασκούμενου και λειτουργεί προληπτικά, το Pilates είναι ακριβώς η άσκηση που ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες και θα διαδοθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Αλλά και θα γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής και απαιτητή η γνώση και η πραγματική ποιότητα.

Το Polestar είναι πρωτοπόρο σε αυτή τη μετάβαση, εστιάζοντας στην παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στο αντικείμενο και συμβάλλοντας στην εξέλιξή του σε διεθνές επίπεδο. Η εκπαίδευση Polestar αποτελεί εκμάθηση δεξιοτήτων πραγματικής επαγγελματικής προστιθέμενης αξίας και χαίρει της αναγνώρισης της Παγκόσμιας Κοινότητας για την συνεισφορά της στην εξέλιξη της μεθόδου. Οι πιστοποιήσεις του Polestar αποτελούν εγγύηση ποιότητας και επαγγελματικής επιτυχίας σε όλο τον κόσμο: «Στην καρδιά της μαθητείας βρίσκεται η εμβάθυνση στο αντικείμενο και η απόκτηση εκπαιδευτικής επάρκειας, ικανότητας και επαγγελματικής εξέλιξης για τον εκπαιδευόμενο».

ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar διδάσκονται διεθνώς μόνο από κορυφαίους εκπαιδευτές (Educators) – με μεγάλη εμπειρία και μετά από μια βήμα-βήμα συνεχή αξιολόγηση και εξέλιξη τους διαδοχικά ως Apprentices, Practitioners, Assistants, Mentors, Educators, International Educators. Οι εκπαιδευτές συνοδεύονται από ένα-δύο εθελοντές Assistants οι οποίοι βοηθούν τους φοιτητές σε ό,τι χρειαστούν ενώ οι ίδιοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πάλι το πρόγραμμα, κάτι που τους βελτιώνει σε πολλαπλά επίπεδα. Οι εξετάσεις Επαγγελματικής Πιστοποίησης του Polestar διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάτω από την πλήρη οργάνωση/επίβλεψη του Polestar International, Miami, USA, όπου ειδικός εξεταστής από τα κεντρικά γραφεία επισκέπτεται την κάθε χώρα.

Στην Ελλάδα παρέχουμε τα Προγράμματα του Polestar στο υψηλότερο επίπεδο καθώς μας τιμούν εκπαιδευτές που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και κύρους στη διεθνή κοινότητα του Pilates (δείτε βιογραφικά).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Οι σπουδαστές του Polestar Comprehensive μαθαίνουν Pilates σε ένα «Ολοκληρωμένο Pilates Περιβάλλον» (ενσωματώνοντας όλο τον εξοπλισμό, Reformer, Trapeze Table, Combo Chair, Ladder Barrel, Mat, Spine Corrector κ.α.), σε αντίθεση με άλλα σχολεία όπου διδάσκεται κάθε μηχάνημα (μέρος του εξοπλισμού) μεμονωμένα.

Οι μαθητές αναπτύσσουν επομένως μια ολοκληρωμένη και πιο ευέλικτη προσέγγιση που τους επιτρέπει να σχεδιάζουν το καλύτερο πρόγραμμα και να αναμένουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ασκούμενο μέσα στο «Συνολικό Pilates Περιβάλλον».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MENTORSHIP

Το Πρόγραμμα Mentorship, που διατίθεται σε κάθε χώρα, προσφέρει στους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Polestar τnν extra δυνατότητα να βελτιώσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση – για να γίνουν ικανοί εκπαιδευτές Pilates.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται δωρεάν σε δίωρες συναντήσεις, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων (Observation) που παρέχονται από έναν Mentor σε μια καθημερινή τάξη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Το Polestar παρέχει την καλύτερη συμβουλευτική υποστήριξη στον κλάδο για τους σπουδαστές ώστε να αποκτήσουν το απαιτούμενο επίπεδο ικανότητας αλλά και για να εξελιχθούν.

Προσφέρει συνεχή προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Webinars, Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, ειδικά Workshops κ.α. -τόσο ζωτικής σημασίας για τους επαγγελματίες του Pilates ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη βάση γνώσεων και τις δεξιότητες διδασκαλίας τους.

Η φοίτηση στο Polestar προσφέρει μια γοητευτική σταδιοδρομία που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή!

To Polestar Greece επιθυμεί να δημιουργήσει μια ομάδα Εκπαιδευτών Polestar για την ανάπτυξη της μεθόδου στη χώρα μας και τη δημιουργία της Ελληνικής Κοινότητας Polestar. Μια ακόμη επαγγελματική προοπτική, και μάλιστα με διεθνή προοπτική, που προσφέρει το Polestar, που, καθώς αναπτύσσεται και σε καινούριες χώρες, χρειάζεται εκπαιδευτές υψηλού επιπέδου για να το εκπροσωπήσουν επάξια.

REHABILITATION (μόνο για τους φυσικοθεραπευτές)

Το Polestar βασίζεται σε επιστημονικές αρχές – εξοικειωμένες με τους επαγγελματίες της αποκατάστασης. Η συμβατότητά του, το κάνει το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον φυσικοθεραπευτή που επιθυμεί να εμπλουτίσει την πρακτική του. Η ειδική σειρά Polestar Pilates Rehabilitation (SR) εξοικειώνει τους μαθητές και στη χρήση του συστήματος ταξινόμησης Nagi για την αναπηρία στο Pilates. Το μοντέλο Nagi περιλαμβάνει τέσσερις ταξινομήσεις που βοηθούν στον προσδιορισμό της σοβαρότητας της αναπηρίας και προσδιορίζουν την καλύτερη επιλογή προγράμματος και την όλη πορεία της αγωγής. Οι ταξινομήσεις αυτές κατά σειρά είναι: παθολογία, εξασθένηση, λειτουργικός περιορισμός και αναπηρία. Η χρήση αυτού του μοντέλου διευκολύνει τον trainer-φυσικοθεραπευτή στην οργάνωση και την εφαρμογή των ασκήσεων Pilates ώστε να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις ατομικές ανάγκες των ασθενών του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Το Polestar έχει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες – στα περισσότερα αστικά κέντρα της Ευρώπης, Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ασίας και Αυστραλίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Polestar, εκτός από πιο πλήρες, έχει και τη μεγαλύτερη αναγνώριση διεθνώς και θα σας επιτρέψει να εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο!

Οι περισσότερες άλλες πιστοποιήσεις έχουν συνήθως «τοπική» επιρροή και, καθώς το pilates αναπτύσσεται όλο και περισσότερο παγκοσμίως, στην πορεία θα επικρατήσει η πραγματική ποιότητα και γνώση του αντικειμένου σε σχέση με τις επιφανειακές και αμφιβόλου ποιότητας προσεγγίσεις που προσφέρουν τα περισσότερα γυμναστήρια.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η διεθνής παρουσία του Polestar σε όλο τον κόσμο επιτρέπει στους φοιτητές μας πρόσβαση σε μια παγκόσμια κοινότητα επαγγελματιών του Pilates που καινοτομεί και εξελίσσεται συνεχώς αναζητώντας επαγγελματική αριστεία.

Καθώς το Πρόγραμμα είναι αρθρωτό, μπορεί κανείς να το ξεκινήσει σε μία θέση/πόλη και να το ολοκληρώσει σε μια άλλη – στην άλλη άκρη της γης!

Οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι Polestar Pilates, εφόσον το επιθυμούν, προβάλλονται σε ειδικό χάρτη με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, σε κάθε χώρα, στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αντιπροσώπων, καθώς και στην κεντρική ιστοσελίδα του Polestar: polestarpilates.com. Η υπηρεσία αυτή διευκολύνει την επικοινωνία στα μέλη της κοινότητας, τοπικά και διεθνώς, ενώ είναι και μία πύλη πρόσβασης ενδιαφερομένων για μαθήματα Polestar Pilates στην περιοχή τους.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ PMA ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Καθώς το Pilates αναπτύσσεται εντυπωσιακά παντού στον κόσμο το ζήτημα της πιστοποίησης των εκπαιδευτών καθίσταται η πιο κρίσιμη αξία για την πραγματική παροχή των ευεργετημάτων του στον ασκούμενο. Στις Η.Π.Α. το Polestar υποστηρίζει το Pilates Method Alliance (PMA) και είναι ενεργός υποστηρικτής του από την έναρξή του το 2001. Η πιστοποίηση PMA όχι μόνο παρέχει εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους ιδιοκτήτες των στούντιο για την ποιότητα της εμπειρίας που παρέχεται από τον εκπαιδευτή Pilates, αλλά παρέχει και στον εκπαιδευτή μια υποστηρικτική κοινότητα για να συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνει την πρακτική του.
Ο απόφοιτος του Polestar Comprehensive διαθέτει όλες τις γνώσεις και ικανότητες για να αποκτήσει την πιστοποίηση PMA -εφόσον το επιθυμεί- κατόπιν σχετικής εξέτασης. Το επίπεδο φοίτησης Polestar είναι υψηλότερο από τις απαιτήσεις του PMA και, επιπροσθέτως, πιστοποιεί ότι ο απόφοιτος δεν έχει μόνο τις γνώσεις (ο τρόπος που εξετάζει το PMA για να εγκρίνει την πιστοποίησή του), αλλά και, κυρίως, την ικανότητα εφαρμογής τους είτε σε άτομα ή σε ομάδες – και μάλιστα «γνωρίζει να τις προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες τους». Είναι κάτι στο οποίο μόνο το Polestar δίνει τόση μεγάλη σημασία στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Αλλά και τόσο κρίσιμο για την «πραγματική» επαγγελματική επάρκεια του νέου Pilates Trainer.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ POLESTAR

Το Polestar έχει δημιουργήσει και λειτουργεί το “Polestar Physical Therapy” και το “Pilates Center” στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ, που αποτελούν και έδρα του, και λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί χώροι και Διεθνές Πρότυπο Επιτυχούς Ενσωμάτωσης του Pilates στα Ζητήματα Αποκατάστασης.

Το Polestar διοργανώνει εκεί κάθε χρόνο το “Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Polestar”. Eπαγγελματίες του Pilates από όλο τον κόσμο συνεδριάζουν, συμμετέχουν σε μαθήματα, εργαστήρια, master classes και σε μια ευρεία ποικιλία εργαστηρίων που παρέχουν οι εκπαιδευτές του Polestar Pilates καθώς και special guests. Τα θέματα που περιλαμβάνονται έχουν στόχο την αλληλεπίδραση του Polestar με άλλες προσεγγίσεις.

Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί workshops και παρουσιάσεις όπως Advanced Mat Work, Allegro, Classic Mat, Feldenkrais, Gyrokenesis, Nia, Tai Chi, Γιόγκα και Γιογκιλάτες. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων εμπλουτίζουν συνεχώς τα προγράμματα του Polestar που παρέχονται σε όλο το Παγκόσμιο Δίκτυο.

 

Θέλετε να γίνετε επαγγελματίας δάσκαλος Pilates;