Το Polestar είναι μια Κορυφαία Παγκόσμια Αρχή στο Pilates, που εστιάζει στη σωματική
αλλά και τη συνολική υγεία κάθε ατόμου και την καθιστά διαθέσιμη για όλους.
Η αποστολή μας είναι να επηρεάσουμε την παγκόσμια υγεία μέσω της «ευφυούς» κίνησης,
της σύνδεσης μυαλού-σώματος-πνεύματος και ενός πιο συνειδητού τρόπου ζωής.

 

Ιστορικό

Πεισμένοι για τη «δύναμη» της μεθόδου Pilates, τα σπουδαία αποτελέσματα και την αξία των ευρημάτων της, ο Brent Anderson και η Elizabeth Larkam ιδρύουν στις Η.Π.Α. το POLESTAR Education το 1992. Εισάγοντας στη μέθοδο Pilates όλες τις τελευταίες ανακαλύψεις των ιατρικών επιστημών για το ανθρώπινο σώμα καθώς και όλες τις καινούριες γνώσεις της φυσικοθεραπείας, της οστεοπαθητικής και της μεθόδου Feldenkrais, το Polestar καινοτομεί διεθνώς δημιουργώντας μια νέα, προηγμένη και εκλεπτυσμένη έννοια κατάρτισης στο Χώρο, εξελίσσοντας το Pilates ακόμη περισσότερο σε μια πραγματική «Επιστήμη του Σώματος» όπως την οραματίστηκε ο δημιουργός του Joseph Pilates. Είτε πρόκειται για χρήση αποκατάστασης είτε για προπόνηση ενός μέσου «υγιούς» ανθρώπου είτε για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την επιμήκυνση της «ενεργής αθλητικής ζωής» ή ειδικών στόχων ενός επαγγελματία αθλητή, το Pilates, μέσω του Polestar, θα διδάσκεται πλέον όσο το δυνατόν πιο αυθεντικό και «ιατρικά τροποποιημένο» όσο είναι απαραίτητο – με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 

Διεθνής Αναγνώριση

Οι καινοτομίες του Polestar, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του physio-pilates που ανέπτυξε και η επιστημονική τεκμηρίωση που εισήγαγε (που επιπροσθέτως προσφέρει ασφάλεια σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), υπήρξαν οι βασικοί λόγοι της μεγάλης ανάπτυξής και αποδοχής του. Με εμπειρία έκτοτε χιλιάδων case-studies σε όλο τον Κόσμο, σε συνεχή επαφή με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και πάντα ανοιχτό σε στοιχεία από άλλα συστήματα άσκησης και κίνησης, το Polestar αναγνωρίζεται σήμερα σε διεθνές επίπεδο ως η αιχμή της εξέλιξης του Pilates. Ταυτόχρονα αποτελεί μια Παγκόσμια Κοινότητα υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών του Pilates που επιδιώκουν να επηρεάσουν την παγκόσμια υγεία.

Το Polestar αναπτύσσεται σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες και διατηρεί εκπαιδευτικά κέντρα σε 40. Το επίπεδο σπουδών του διατηρείται αυστηρά υψηλό και παρέχεται μόνο από βαθειά καταρτισμένους εκπαιδευτές ώστε οι πιστοποιήσεις του Polestar να αναγνωρίζονται σήμερα παγκοσμίως ως TRADEMARK-ΕΓΓΥΗΣΗ για την άριστη και λεπτομερή εκπαίδευση των trainers καθώς και τις αναμενόμενες υπηρεσίες τους προς τους πελάτες. Έτσι, σήμερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Polestar, εκτός από πιο πλήρες, έχει και τη μεγαλύτερη αναγνώριση διεθνώς και θα σας επιτρέψει να εργαστείτε οπουδήποτε στον κόσμο!

Ο αυριανός Polestar Pilates Τrainer, αποφοιτώντας, διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές για το Pilates σε τέτοιο βάθος ώστε έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να μπορεί να εκτιμήσει προσεκτικά το άτομο ως «σύνολο» και να το βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών του και την επίτευξη των στόχων του. Το Polestar προσφέρει επίσης συνεχή επιμόρφωση με τα Προγράμματα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Ειδικά Courses και Workshops, δωρεάν Webinars κ.α. υποστηρίζοντας σταθερά τους εκπαιδευτές του για μια επιτυχημένη μακρόχρονη επαγγελματική σταδιοδρομία ως επαγγελματίες του Polestar Pilates – για μια συναρπαστική καριέρα που θα κρατήσει μια ζωή!

Καθώς στις μέρες μας το Pilates «μεγαλώνει» και αναπτύσσεται εντυπωσιακά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, και τελικά τα οφέλη προς τον ασκούμενο, παρουσιάζει μεγάλες διαφορές καθώς διατίθενται ευρέως εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας. Η εκπαίδευση και η πραγματική γνώση των εκπαιδευτών θα αναζητείται πλέον όλο και περισσότερο τόσο από τους πελάτες τόσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες Τrainers και επιχειρηματίες οι οποίοι καλούνται να κάνουν την έρευνά τους πριν επιλέξουν τον «κατάλληλο» Εκπαιδευτή-Τrainer ή Σχολείο. Το Polestar είναι πρωτοπόρο σε αυτή τη μετάβαση, εστιάζοντας με κάθε τρόπο στην παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στο αντικείμενο και συμβάλλοντας στην συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξή του σε διεθνές επίπεδο.

Το Polestar είναι σταθερά ενεργός υποστηρικτής του PMA (Pilates Method Alliance) από την έναρξή του το 2001. Το PMA είναι ο μοναδικός αποδεκτός Παγκόσμιος Οργανισμός Πιστοποιήσεων για τη Μέθοδο Pilates στον κόσμο και έχει ιδρυθεί για να παρέχει μια βάση για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλώς εννοούμενη προστασία του επαγγέλματος.

Το Polestar βρίσκεται επίσης σε ανοιχτή επικοινωνία με άλλα διεθνώς αναγνωρισμένα Σχολεία με τα οποία συνδιοργανώνει κατά καιρούς συνέδρια και events ενώ προσφέρει εκπτώσεις στους αποφοίτους τους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με τις καινοτομίες του.
 

Αποκατάσταση – Rehab

Βασισμένο σε επιστημονικά τεκμηριωμένη διδακτέα ύλη, εμπειρία σε χιλιάδες case studies και την εμπλοκή μεγάλης ποικιλίας ειδικοτήτων, το Polestar εφαρμόζει σήμερα σε όλο τον κόσμο ασκήσεις Pilates, βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν, να επιτύχουν ή να «υπερέχουν» στη σωματική τους κίνηση. Η αποκατάσταση που προσφέρει το Polestar βρίσκεται στην κορυφή των προγραμμάτων που διατίθενται διεθνώς, ώστε πολλοί να το θεωρούν ως «εξειδικευμένο Pilates αποκατάστασης».

Η θεώρηση αυτή οφείλεται προφανώς στα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει και στο χώρο της αποκατάστασης σε σχέση με τα άλλα συστήματα. Ο Εκπαιδευτής Polestar έχει αποκτήσει δεξιότητες και γνώσεις, τέτοιες, που του επιτρέπουν να μπορεί να προσεγγίζει κάθε περίπτωση που του παρουσιάζεται με μεγάλη ευελιξία-πολλούς διαφορετικούς τρόπους/ασκήσεις. Έτσι, μπορεί «να προσαρμόζει»-να βρίσκει την καλύτερη λύση για τον κάθε πάσχοντα ξεχωριστά, σε αντίθεση με άλλους που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο-σταθερό πρωτόκολλο ασκήσεων για κάθε θέμα. Επιπροσθέτως, η συνεχής έρευνα του Polestar προσφέρει και «νέες-ειδικές ασκήσεις» που έχουν «πατενταριστεί» από το Polestar και λειτουργούν σήμερα καταλυτικά στην αποθεραπεία. Η «αποκατάσταση» -με την ευρεία έννοια- υπάρχει πάντως σε όλα τα προγράμματα του Polestar, καθώς ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό πρόγραμμα ρουτίνας ενός θεωρητικά υγιούς ασκούμενου, η «ολιστική» προσέγγιση-τρόπος του Polestar θα διαγνώσει και θα «διορθώσει» πιθανά λανθασμένα κινητικά μοτίβα και τη στάση του ασκούμενου ώστε να αποφύγει προβλήματα στο μέλλον.

Όσον αφορά τον τομέα της «αμιγούς» αποκατάστασης, το Polestar μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην ανακούφιση του πόνου της μέσης, διάφορων μυϊκών πόνων, του πόνου στον αυχένα, της παθολογίας των ώμων καθώς και στην πρόληψη μελλοντικών μυοσκελετικών προβλημάτων, ενώ βελτιώνει διάφορες δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση κ.α.). Το Polestar Pilates είναι επίσης αποτελεσματικό στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας νευρολογικών διαταραχών (Stroke, Parkinson, MS κ.α.) και είναι ιδανικό για τη μείωση των επιπτώσεων της γήρανσης, της οστεοπόρωσης καθώς και της αποκατάστασης της υγείας και της ζωτικότητας καρκινοπαθών. Το Polestar Pilates μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μετεγχειρητικές καταστάσεις – γόνατα, ισχία, πλάτη και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Συμπερασματικά, ένας επαγγελματίας του Polestar μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας και να «επανεκπαιδεύσει» το σύστημά σας εξισορροπώντας το στο σύνολό του σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεστε.
 

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Brent Anderson, PhD, PT, OCS, PMA®-CPT

Στο τιμόνι του Polestar βρίσκεται ο Brent Anderson, PhD, PT, OCS. Ο Brent είναι, μεταξύ άλλων, εξουσιοδοτημένος φυσικοθεραπευτής και Orthopedic Certified Specialist με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας.

Με βάση το εκτεταμένο υπόβαθρό του στην επιστήμη της αποκατάστασης και της κίνησης, ο Brent εμπλουτίζει συνεχώς το έργο του Joseph Pilates μέσω του Polestar, αναπτύσσοντας εργαλεία για κριτική σκέψη και εφαρμόζοντας υποστηρικτική επιστημονική έρευνα. Σημαντική συνεισφορά του αποτελεί επίσης η εισαγωγή στο αντικείμενο του αναπόσπαστου ρόλου της ψυχολογίας και των ενεργειακών συστημάτων στον κινητικό έλεγχο (motor control) και στην κινητική εκμάθηση (motor learning).

Ο Brent αναγνωρίζεται σήμερα διεθνώς ως μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες στην Παγκόσμια Κοινότητα του Pilates καθώς και ως ένας καινοτόμος Ιnfluencer στο χώρο των Performing Arts Medicine για την προσέγγισή του στην αποκατάσταση με βάση τις τεχνικές του Pilates. Είναι ενεργός σύμβουλος σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και οργανώσεις ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και ένας «άπληστος» και χαρισματικός δημόσιος ομιλητής που προσκαλείται σε διαλέξεις, συνέδρια και φόρουμ υγείας.

Ο Brent έλαβε το πτυχίο του στη Φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο, 1989) και το διδακτορικό του στη Φυσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 2005. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την αποκατάσταση του χρόνιου πόνου της μέσης μέσω του Pilates συνδυαστικά με τον παράγοντα της ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς. Κατέχει τον τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας.
 

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία

Το Polestar αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2018. Τη διεύθυνση του ελληνικού γραφείου έχει η Αθηνά Δανιήλ. H Αθηνά διδάσκει «ακατάπαυστα» pilates από το 1999, ενώ είναι μεταξύ άλλων πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού (σύστημα Vaganova), Certified Gyrotonic Expansion System Level 1, 2 και Polestar Pilates Mentor. Έχει υπάρξει ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Studio Bodycentric (2001-2014) από το οποίο αποχώρησε το 2014 και δημιούργησε το thePilateslab το οποίο είναι και το κεντρικό Polestar Pilates Host Studio.

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε την ελληνική κοινότητα του Polestar και να διαδώσουμε την καταπληκτική αυτή μέθοδο άσκησης και επανεκπαίδευσης του σώματος στη χώρα μας. Να δώσουμε «μια δυνατότητα» στην καλύτερη δυνατή ποιότητα για τη σωματική και γενικότερη υγεία στον κάθε ασκούμενο.
 
 

POLESTAR VISION

Δημιουργούμε κινησιολογικές εμπειρίες που βελτιώνουν τη ζωή, συνδυάζοντας
το Pilates, τη φυσικοθεραπεία και τα ενεργειακά συστήματα μυαλού-σώματος,
με συνεδρίες και εκπαιδεύσεις παγκοσμίως.

Επιδρούμε στον κόσμο μέσω της «ευφυούς» κίνησης.
Ευαισθητοποιούμε τον εαυτό μας και την κοινότητα.