ΤΟ POLESTAR PILATES COMPREHENSIVE COURSE
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 / ΕΚΠΤΩΣΗ – EARLY BIRD!!!
Γίνε Επαγγελματίας Δάσκαλος Pilates.
Απόκτησε τη “Χρυσή Πιστοποίηση του Polestar”
και δίδαξε Pilates παντού στον κόσμο!

 
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για διευκρινίσεις και λεπτομέρειες.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ MESSENGER ΕΔΩ

Εναλλακτικά καλέστε μας στο 211 406 3671

 
Αν είστε σε κινητό πατήστε το παρακάτω κουμπί

Polestar Comprehensive Course
Studio & Rehabilitation (SR)
Αθήνα – Ιούλιος 2021

Εξειδικευτείτε και εμβαθύνετε σε περισσότερες από 150 ασκήσεις σε όλο το φάσμα των μηχανημάτων Pilates -μεταξύ των οποίων Reformer, Trapeze Table (Cadillac), Chair, Ladder Barrel, Spine Corrector- Matt, Props καθώς και ειδικές ασκήσεις αποκατάστασης με μερικούς από τους καλύτερους Δάσκαλους Pilates στον Κόσμο!
 
Το Polestar Pilates Comprehensive Course είναι το πιο δημοφιλές και το πιο πλήρες Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Polestar Pilates και είναι το μόνο Πρόγραμμα Pilates με επιστημονική τεκμηρίωση που διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ. Με την φοίτησή σας σε αυτό θα αποκτήσετε όλα τα εφόδια αλλά και τη δυνατότητα να εργαστείτε ως πλήρως διαπιστευμένος και σεβαστός δάσκαλος Pilates παντού στον Κόσμο!
 
Ως απόφοιτοι του Polestar Comprehensive θα είστε καταρτισμένοι σε βάθος με τη φιλοσοφία, τις αρχές, την κινησιολογία, τις προσεγγίσεις αποκατάστασης και γενικά την πρακτική του Pilates σε όλο το ρεπερτόριο της μεθόδου. Επιπροσθέτως θα λάβετε ολοκληρωμένη διδακτική και θεωρητική κατάρτιση στην πρωτοποριακή, «κλινική» προσέγγιση και συλλογιστική του Polestar που εστιάζει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της κινητικότητας «του κάθε σώματος». Θα μάθετε να αξιολογείτε το κάθε σώμα -με τα ειδικά test του Polestar- και να αναγνωρίζετε τα κινητικά πρότυπα-μοτίβα που έχουν παγιωθεί σε αυτό, ώστε να επιλέγετε και να προσαρμόζετε τις κατάλληλες ασκήσεις που θα τα αποκαταστήσουν.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Polestar εδράζεται στις σύγχρονες αρχές της ανατομίας, της φυσιολογίας, της εμβιομηχανικής και του ελέγχου της κίνησης του ανθρώπινου σώματος και ενσωματώνει τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας στους τομείς της ορθοπεδικής, της αθλητικής ιατρικής και της επιστήμης της κινησιολογίας. Με την πιστοποίηση Polestar Comprehensive θα είστε σε θέση να οργανώσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μαθήματα Pilates για ένα ευρύ φάσμα πελατών -από αρχαρίους έως τους πιο προχωρημένους- προγράμματα αποκατάστασης αλλά και βελτίωση αθλητών υψηλών επιδόσεων.
 
Η σειρά ξεκινάει με την παρακολούθηση του Polestar Principles Online Course (PP), ένα αυτόνομο 10ωρο Διαδυκτιακό Καινοτόμο Course από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Polestar Dr. Brent Anderson. Ακολουθούν οι έξι διήμερες ενότητες στο studio (σαββατοκύριακα, 9 π.μ. – 6 μ.μ. / βλέπε και πίνακες παρακάτω) που θα σας επιτρέψουν να εκτιμήσετε τις πρακτικές εφαρμογές των ασκήσεων Pilates, να αναπτύξετε τεχνικές αξιολόγησης, να κατανοήσετε και να εμβαθύνετε τις ακολουθίες των κινήσεων, αλλά και, -βασικό στοιχείο της καινοτομίας του Polestar- να τροποποιείτε τις ασκήσεις και τα προγράμματα και να τις/τα προσαρμόζετε σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου/μαθητή/πελάτη σας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Polestar σε σχέση με άλλες προσεγγίσεις που εφαρμόζουν σταθερά, συγκεκριμένα ασκησιολόγια.
 
Η κατανόηση του τί πραγματικά προσφέρει η κάθε άσκηση και πώς επηρεάζει το σώμα του ασκούμενου στη λεπτομέρεια κάνει την διαφορά, καθώς η ίδια άσκηση, όταν δεν γίνεται σωστά, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να προκαλέσει μικρά ή μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Η ανώτερη κατάρτιση, η ευελιξία του Polestar Trainer και η πραγματική εξατομίκευση των ασκήσεων στον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά, αναδεικνύεται ιδιαίτερα από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει στον τομέα της αποκατάστασης όπου απαιτούνται απτά αποτελέσματα.
 

(Δείτε επίσης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

 

 

Polestar Pilates Comprehensive Course

 

Πρόγραμμα
Ενότητες Ημερομηνίες Εκπαιδευτής Θέμα
POLESTAR PRINCIPLES Online Course Dr. Brent Anderson Basics / Anatomy / Polestar Pilates Principles / Motion Analysis
INTRODUCTION 16
Ιουλίου
Αθηνά Δανιήλ Introduction meeting (3 hours)
SR1 17 – 18 Ιουλίου Diane Nye Posture and movement analysis, exercises Level 1
SR2 ** * Polestar Pilates sequencing, exercises Level 1-2
SR3 ** * Imagery – cuing using Images, case studies, exercises Level 2
SR4 ** * Touch – tactile cuing, case studies, exercises Level 2-3
SR5 ** * Communication – verbal cuing, training planning, case studies exercises Level 3
SR6 ** * Aspects of energetic medicine, exam preparation, case studies, exercises Level 3
Απαιτούμενες Ώρες
Προετοιμασία 25
Online Εκπαίδευση 10
Μαθήματα 100
Παρακολούθηση 40
Πρακτική-Ατομική Εξάσκηση 100
Πρακτική Διδασκαλίας 100
Κατ’ οίκον Εργασίες 50
Check off Ασκήσεων – Mentoring 25
ΣΥΝΟΛΟ 450

SR = Studio (S) και Rehabilitation (R) αντίστοιχα. (Το R αφορά μόνο φυσικοθεραπευτές.)
** Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
* Οι εκπαιδευτές θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ

 • Όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες Δάσκαλοι Pilates με την πληρέστερη εκπαίδευση που παρέχεται διεθνώς και να αποκτήσουν Δίπλωμα / Πιστοποίηση που αναγνωρίζεται παντού στον κόσμο. Με την αποφοίτησή σας θα γίνετε μέλος της μεγάλης Παγκόσμιας Κοινότητας του Polestar, που οδηγεί σήμερα την εξέλιξη του Pilates. (Δες επίσης, ΓΙΑΤΙ POLESTAR)
 • Απόφοιτους από άλλα Σχολεία Pilates που θέλουν να εμβαθύνουν και να βελτιώσουν τις τεχνικές τους με το διάσημο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Polestar το οποίο διδάσκεται σε Πανεπιστημιακό Επίπεδο στις ΗΠΑ.
 • Γυμναστές, Fitness Instructors, Personal Trainers, Rehabilitation Practitioners και κάθε επαγγελματία Κίνησης (γιόγκα, χορού κ.α.) που επιθυμεί να διδάξει Pilates σε υψηλό επίπεδο.
 • Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Χειροπράκτες, Οστεοπαθητικούς κ.α. καθώς και Γιατρούς που επιθυμούν να ενσωματώσουν το Pilates στην κλινική πρακτική τους. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην εκπαίδευση Pilates στον τομέα αποκατάστασης. Παρέχονται ξεχωριστές ώρες με εξειδικευμένες γνώσεις.
 • Ενδιαφερόμενους, με σχετική εμπειρία στο Pilates, για ένα καινούργιο επαγγελματικό ξεκίνημα: μία νέα γοητευτική σταδιοδρομία σε ένα επάγγελμα για τους ανθρώπους που εξελίσσεται και αναπτύσσεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο!

Προαπαιτούμενα

 • Να είστε ειδικευμένος Επαγγελματίας Κίνησης (γυμναστής, δάσκαλος γιόγκα, χορού κ.α.), Δάσκαλος Pilates ή Επαγγελματίας Αποκατάστασης (Γιατρός, Φυσικοθεραπευτής κ.α.)
  ή να έχετε ολοκληρώσει το Polestar Gateway Course.
  (Δες ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)
 • Να έχετε 25 ώρες προσωπικής εμπειρίας ως μαθητές με το Pilates.
 • Να έχετε minimum βασικές γνώσεις ανατομίας. (Μια βάση ανατομίας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας. Το Principles Online Course του Polestar, που αποτελεί την πρώτη ενότητα του προγράμματος, είναι σχεδιασμένο να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις με ευχάριστο και φιλικό τρόπο.)

 

ΣΤΟΧΟΙ

 • Εξοικείωση με τις αρχές της εμβιομηχανικής, της κινησιολογίας, της κινητικής εκπαίδευσης-μνήμης του σώματος και της αντίστοιχης νευρομυϊκής υποστήριξης, που θα βοηθήσουν τον υποψήφιο δάσκαλο στη διαδικασία δημιουργίας τρόπου σκέψης και κριτικής συλλογιστικής στη μέθοδο.
 • Σχεδιασμός προγραμμάτων ασκήσεων εκγύμνασης / αποθεραπείας, με στόχο την επίτευξη των στόχων / επίλυση προβλημάτων των πελατών.
 • Κατανόηση μέτρων ασφάλειας και αντενδείξεων των ασκήσεων Pilates.
 • Σχεδιασμός προγράμματος και αλληλουχίας των ασκήσεων.
 • Συζήτηση με παραδείγματα σε συνδυασμό με παρομοιώσεις-εικόνες (imagery) που θα διευκολύνουν την ακριβή εκτέλεση των κινήσεων.
 • Πρακτική εφαρμογή του ρεπερτορίου μέσω παραδειγμάτων περιπτωσιολογικών μελετών (case-studies).
 • Τροποποιήσεις-προσαρμογές ασκήσεων για μια ποικιλία ειδικών πληθυσμών (ηλικιωμένους, εγκύους κ.λπ.).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Comprehensive Course καλύπτει περισσότερες από 150 από τις πρωτότυπες (και εξελιγμένες) ασκήσεις Pilates καθώς και εκατοντάδες παραλλαγές και τροποποιήσεις τους. Οι ασκήσεις αφορούν όλο το φάσμα μηχανημάτων, ασκήσεις mat καθώς και ασκήσεις αποκατάστασης.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Η μέθοδος εκμάθησης Polestar είναι διαδραστική -για μια βαθύτερη, ουσιαστική μαθησιακή εμπειρία- και σας προσφέρει τις απαιτούμενες τεχνικές και γνώσεις ώστε να μπορείτε να αξιολογείτε το άτομο με το οποίο πρόκειται να δουλέψετε συνολικά: σωματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Το Polestar είναι διεθνώς καταξιωμένο για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική προσέγγισή του που βασίζεται στα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και περιλαμβάνει:

 • Φόρουμ συζήτησης.
 • Εργαστήρια (πράξη, παρατήρηση, διδασκαλία).
 • Αναγνώριση κινησιολογικών μοτίβων.
 • Επίλυση προβλημάτων (ανάλυση περιπτωσιολογικών μελετών -case studies- και εκμάθηση-εφαρμογή αναγωγικής συλλογιστικής και αιτιολόγησης ανά περίπτωση).
 • Ασκήσεις αποκατάστασης.
 • Εκπαιδευτική προσομοίωση (σε ομάδα και άτομα).
 • Διαδραστικό διαδικτυακό μαθησιακό υλικό και βοηθητικές πηγές.
 • Δεξιότητες αξιολόγησης.
 • Αρχές της νευρο-γλωσσολογίας (μοντελοποίηση, ανάλυση αλληλουχίας και δομής πληροφοριών καθώς και διατήρηση κατάλληλων συνθηκών συνεχούς ενημέρωσης και μαθησιακής εξέλιξης).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ/ΑΝΑΛΥΣΗ

Το Comprehensive Course ολοκληρώνεται σε 450 ώρες όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα «Απαιτούμενες Ώρες» οι οποίες κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Προπαρασκευή
(Προετοιμασία και Online Εκπαίδευση/35 ώρες, 8% του συνόλου των ωρών.)
Οι 25 ώρες Προετοιμασίας αναφέρονται σε μαθήματα pilates που έχει δεχθεί ο σπουδαστής του Comprehensive πριν ξεκινήσει το Course – ως min εμπειρία με το Pilates. Η Online Εκπαίδευση αναφέρεται στο Polestar Principles Online Course. (Βλέπε Προαπαιτούμενα.)

Εκπαίδευση και κατ’ οίκον Εργασίες
(Μαθήματα, κατ’ οίκον Εργασίες, Mentoring, Check off ασκήσεων/175 ώρες, 39% του συνόλου.)
Οι ώρες που αναφέρονται ως «Μαθήματα» αφορούν τη διδασκαλία που παρέχεται στις 6 ενότητες-Σαββατοκύριακα. Οι «Κατ’ οίκον Εργασίες» αφορούν γραπτές εργασίες, μελέτη σε συγκεκριμένες πηγές, αποτύπωση κινητικών προτύπων και case studies που καλούνται να παρουσιάσουν οι φοιτητές. Οι ώρες Mentoring παρέχονται μεταξύ των ενοτήτων για απορίες, διευκρινήσεις κ.λπ. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το Introduction meeting. Οι ώρες Check off αναφέρονται σε εξέταση των φοιτητών σε ασκήσεις από τον Εκπαιδευτή ή τον Mentor για επιβεβαίωση της κατανόησης τους. Τα Check off γίνονται είτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή/και στις ώρες των Mentoring.

Παρακολούθηση και Πρακτική-Ατομική Εξάσκηση
(140 ώρες, 31% του συνόλου.)
Οι ώρες Παρακολούθησης (Observation) αφορούν ώρες που ο σπουδαστής παρακολουθεί το μάθημα ενός Mentor ή Educator για την καλύτερη κατανόηση της μεθοδολογίας ενώ οι ώρες της Πρακτικής Εξάσκησης είναι ώρες που ο σπουδαστής εφαρμόζει-δοκιμάζει ο ίδιος τις ασκήσεις που έμαθε σε κάθε ενότητα και τις «αντιλαμβάνεται» με το σώμα του. (Για φοιτητές που μένουν μακριά από το studio εκπαίδευσης παρέχεται λύση Παρακολούθησης online – επικοινωνήστε μαζί μας.)

Πρακτική Διδασκαλίας
(100 ώρες/22% του συνόλου.)
Ο φοιτητής διδάσκει τις ασκήσεις που έμαθε σε κάθε ενότητα σε ένα φίλο ή συμφοιτητή του και αποκτά στην πράξη την εμπειρία της διδασκαλίας της κάθε άσκησης και την επάρκειά του σε αυτήν. Το studio που φιλοξενεί το πρόγραμμα προσφέρει το χώρο και τον εξοπλισμό του κατόπιν συνεννοήσεως για την πραγματοποίηση των διδασκαλιών.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. POLESTAR PRINCIPLES ONLINE COURSE
 
Το Polestar Principles Course είναι ένα 10ωρο διαδικτυακό μάθημα από τον ιδρυτή του Polestar Dr.Brent Anderson που αποτελείται που αποτελείται από 8 τμήματα-μέρη. Παρέχεται από το Polestar International, Maimi μέσω του Polestar Greece. Κάθε τμήμα γίνεται διαθέσιμο μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου. Παιχνίδια ερωτήσεων, βοηθήματα και συζητήσεις, άρτια σχεδιασμένα και διασκεδαστικά, εμπλουτίζουν τη μάθησή σας και εξασφαλίζουν την πρόοδό σας.
Τα 8 τμήματα είναι:

 • Εισαγωγή
 • Αρχή 1: Αναπνοή
 • Αρχή 2: Επιμήκυνση άξονα και έλεγχος “πυρήνα” / κέντρου
 • Αρχή 3: Σπονδυλική στήλη (αρθρώσεις, κινητικότητα)
 • Αρχή 4: Οργάνωση κεφαλιού, αυχένα και ώμων
 • Αρχή 5: Ευθυγράμμιση άκρων και αντιστάσεις
 • Αρχή 6: Ενσωμάτωση / Ολοκλήρωση της κίνησης
 • Πρόσθετες Πηγές / Βοηθήματα

Η πρόσβασή σας στο Polestar Principles Online Course παραμένει μόνιμα ανοιχτή, με τον προσωπικό κωδικό που θα αποκτήσετε με την εγγραφή σας σε αυτό. Θα αποδειχθεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή στην οποία θα ανατρέχετε στο μέλλον.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για να αποφοιτήσετε, θα πρέπει να αποδείξετε την ικανότητά σας ως εκπαιδευτής Polestar Pilates μετά από σχετική εξέταση.

Ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις και την απόκτηση της πιστοποίησης Polestar Comprehensive πρέπει ο κάθε σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ωρών Παρακολούθησης-Observation (40), Πρακτικής-Ατομικής Εξάσκησης (100) καθώς και Πρακτικής Διδασκαλίας (100). Όλες οι παραπάνω ώρες συμπληρώνονται στο ημερολόγιο (Logbook) που παρέχεται από το Πρόγραμμα και ελέγχεται από έναν μέντορα ή εκπαιδευτή του Polestar Comprehensive. Για τη συμπλήρωση των παραπάνω ωρών και την εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης ότι είστε πλέον έτοιμοι να αποφοιτήσετε και να ασκήσετε τη μέθοδο, θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Το Polestar έχει σχεδιάσει και προσφέρει μια σειρά επιλογών υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας: Το Πρόγραμμα Mentorship θα σας προσφέρει τn δυνατότητα να βελτιώσετε τις πρακτικές σας δεξιότητες, να διευκρινίσετε θέματα και απορίες που πιθανώς έχετε και να αποκτήσετε ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση στη μεθοδολογία και το υλικό που διδαχτήκατε σε κάθε ενότητα- Σαββατοκύριακο. Παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα παρατήρησης-παρακολούθησης μαθημάτων (Observation) που παρέχονται από έναν Mentor σε μια καθημερινή τάξη.

Σας συμβουλεύουμε επίσης να κάνετε τακτικές ιδιωτικές συνεδρίες (τουλάχιστον μια κάθε μήνα) με τον mentor σας ή τον εκπαιδευτή σας. Μεταξύ άλλων θα σας κρατήσουν «συντονισμένους/ες» και στη σωστή κατεύθυνση για τους τομείς του «αυτοέλεγχου» και της «μαθητευόμενης διδασκαλίας» ενώ μπορείτε να τις κάνετε μαζί με έναν άλλο φοιτητή για να μοιραστείτε τα δίδακτρα.

Απαιτήσεις πιστοποίησης
Έχοντας ολοκληρώσει τις παραπάνω υποχρεώσεις είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις σας για την Πιστοποίηση / Δίπλωμα Polestar Comprehensive Diploma (S) & (SR) -το (SR) αφορά τους φυσικοθεραπευτές- που είναι από τις πιο αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις του Pilates παγκοσμίως και πιστοποιούν τις σπουδές σας στο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates με επιστημονική τεκμηρίωση που διδάσκεται σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάτω από την πλήρη οργάνωση/επίβλεψη του Polestar International, Miami, USA. Το πότε θα δώσετε τις εξετάσεις είναι δική σας απόφαση. Σε κάθε πάντως περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνει εντός δύο ετών από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ

Κόστος
€3.980 (περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Το ποσό αυτό αφορά το συνολικό κόστος του Προγράμματος.
(Περιλαμβάνεται το κόστος του Polestar Principle Online Course καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.*)

Πρόγραμμα Διευκόλυνσης Πληρωμών: €600 προκαταβολή, και έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
(Εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα, η εξόφληση των δόσεων δεν μπορεί να ξεπερνά την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του Course).

 
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ (Ισχύει μια επιλογή από τις παρακάτω):

1. EARLY BIRD / ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΓΓΡΑΦΗ:
Έκπτωση έως 7 Ιουλίου €250

2. ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό του Gateway Mat Course!
Η προσφορά αυτή ισχύει εφόσον έχετε δηλώσει συμμετοχή στο παρόν έως και 30 ημέρες μετά το πέρας του Gateway Mat Course.

3. ΕΞΟΦΛΗΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό με έκπτωση €350.

4. ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ (επικοινωνήστε μαζί μας) ΓΙΑ:
– ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.
– ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PILATES.

(Εμβαθύνετε και βελτιώστε τις τεχνικές σας με το διάσημο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Polestar το οποίο διδάσκεται σε Πανεπιστημιακό Επίπεδο στις ΗΠΑ.)
 
*Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει:

 • 1 εγχειρίδιο/ βιβλίο (για το Polestar Principles Online)
 • 6 εγχειρίδια / βιβλία οδηγιών (τα SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6)
 • Ημερολόγιο
 • Video library

*Με την εγγραφή σας στο Polestar Principles Online που είναι το πρώτο βήμα για το Polestar Comprehensive αποκτάτε ένα προσωπικό κωδικό πρόσβασης που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Polestar. H πρόσβαση αυτή είναι μόνιμη, συνεχίζει δηλαδή και μετά την αποφοίτησή σας και σας παρέχει συνεχή επιμόρφωση σε γενικά και ειδικά θέματα ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς.

 

ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;Υποβάλετε την ερώτηση σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι έχετε στείλει μήνυμα και δεν έχετε λάβει απάντηση, παρακαλούμε επαναλάβετε το μήνυμά σας, καθώς για ένα διάστημα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα.

 

 

Εκπαιδευτές

Το Polestar Greece παρέχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ένα από τα ποιοτικότερα Comprehensive Courses στον Κόσμο!
Οι Εισηγητές του Προγράμματoς αναγνωρίζονται ως κορυφαίοι Δάσκαλοι και Προσωπικότητες στον χώρο του Pilates από την Παγκόσμια Κοινότητα.
 

Brent Anderson
DR BRENT ANDERSON | USA

Ο Brent Anderson, PhD, PT, OCS, NCPT είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Polestar International, Miami, USA. Είναι μεταξύ άλλων, εξουσιοδοτημένος φυσικοθεραπευτής και Orthopedic Certified Specialist με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας.

Με βάση το εκτεταμένο υπόβαθρό του στην επιστήμη της αποκατάστασης και της κίνησης, ο Brent εμπλουτίζει συνεχώς το έργο του Joseph Pilates μέσω του Polestar, αναπτύσσοντας εργαλεία για κριτική σκέψη και εφαρμόζοντας υποστηρικτική επιστημονική έρευνα. Σημαντική συνεισφορά του αποτελεί επίσης η εισαγωγή στο αντικείμενο του αναπόσπαστου ρόλου της ψυχολογίας και των ενεργειακών συστημάτων στον κινητικό έλεγχο (motor control) και στην κινητική εκμάθηση (motor learning).

Ο Brent αναγνωρίζεται σήμερα διεθνώς ως μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες στην Παγκόσμια Κοινότητα του Pilates καθώς και ως ένας καινοτόμος Ιnfluencer στο χώρο των Performing Arts Medicine για την προσέγγισή του στην αποκατάσταση με βάση τις τεχνικές του Pilates. Είναι ενεργός σύμβουλος σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και οργανώσεις ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και ένας «άπληστος» και χαρισματικός δημόσιος ομιλητής που προσκαλείται σε διαλέξεις, συνέδρια και φόρουμ υγείας.

Ο Brent ασχολήθηκε από τη νεαρή του ηλικία με το χορό και η προσωπική του εμπειρία σε ζητήματα αποκατάστασης τον οδήγησε στην εμβάθυνση της ανθρώπινης κίνησης και τη γνωριμία με το Pilates. Στην πορεία σπούδασε και έλαβε το πτυχίο του στη Φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο, 1989) και το διδακτορικό του στη Φυσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 2005. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την αποκατάσταση του χρόνιου πόνου της μέσης μέσω του Pilates συνδυαστικά με τον παράγοντα της ψυχο-συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας ενώ σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Augustine, College of Rehabilitative Sciences.

Athina Daniil
ΑΘΗΝΑ ΔΑΝΙΗΛ | GREECE

H Αθηνά Δανιήλ είναι μεταξύ άλλων πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού (σύστημα Vaganova), Certified Gyrotonic Expansion System Level 1, 2, MH-Alive (kinesio) Taping SE και Polestar Pilates Mentor. Δίδαξε Χορό (κλασικό και μοντέρνο) από το 1990-2001 σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές, ενώ συμμετείχε ως χορεύτρια σε Ομάδες Χορού («Ιω» και «Βάσω Μπαρμπούση»).

Από το 2001 ασχολείται με το Pilates το οποίο έκτοτε διδάσκει ακατάπαυστα – τελειώνοντας τη βασική της εκπαίδευση στην Ελλάδα και συνεχίζοντας στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία). Η γνωριμία της με το Polestar και η εμβάθυνση που της προσέφερε στη μέθοδο Pilates επέδρασε καταλυτικά στην δουλειά της και την οδήγησε στην εξειδίκευση στην προσέγγιση Polestar όπου μετά από σπουδές στο Λονδίνο στο Polestar UK απέκτησε το δίπλωμα Polestar Comprehensive Practitioner.

Σήμερα είναι αντιπρόσωπος του Polestar στην Ελλάδα ενώ κατέχει πλέον και τον τίτλο του Polestar Mentor. Έχει υπάρξει ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Studio Bodycentric (2001-2014) από το οποίο αποχώρησε το 2014 και δημιούργησε το thePilatesLab (Ξενίας 1, πλατεία Μαβίλη) το οποίο είναι και το κεντρικό Polestar Pilates Host Studio στην χώρα μας.

Diane Nye
DIANE NYE | UK

Η Diane Nye είναι International Educator του Polestar, Certified Pilates Teacher από τον οργανισμό Pilates Method Alliance. και βασική Εκπαιδεύτρια του φημισμένου Comprehensive Course του Polestar στο Polestar Pilates UK από το 2009. Ασχολείται επαγγελματικά με το fitness και την ανθρώπινη κίνηση από το 1989, τομέας που έγινε η αποκλειστική της ενασχόληση από το 1996 όταν γνώρισε το Polestar. Η Diane ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Polestar Pilates UK και έκτοτε, ακολουθώντας όλη τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση που αυτό προσφέρει, διδάσκει στο Polestar Pilates UK, ενώ το 2003 δημιούργησε και το δικό της στούντιο λίγο έξω από το Λονδίνο.

Εξελίσσοντας συνεχώς το γνήσιο ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη κίνηση και μαθητεύοντας με κορυφαίους Δασκάλους στο είδος τους ( Eric Franklin, Gary Carter κ.α.) σήμερα είναι επίσης εκπαιδευτής επιπέδου 3 στην Franklin Method ™ και έχει εμπλουτίσει την προσέγγισή της με εξειδίκευσή στις μυοπεριτονιακές δομές, την ανατομία, την εμβιομηχανική, την αρθροκινηματική, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα του νευρομυϊκού σύστηματος τα οποία συνδυάζει με δημιουργική απεικόνιση και εικόνες.

Η Diane απολαμβάνει να κάνει το κάθε θέμα «φιλικό προς τον χρήστη» και να τροποποιεί ή να δημιουργεί ασκήσεις για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων τόσο για νέους μαθητές όσο και για προχωρημένους επαγγελματίες. Όταν δεν διδάσκει,απολαμβάνει να ταξιδεύει ή να κάνει πεζοπορία με τα δύο σκυλιά της.

Serafino Ambrosio
SERAFINO AMBROSIO | ITALY

Ο Serafino Ambrosio κατέχει σήμερα τον τίτλο του Intrernational Educator στον Παγκόσμιο Οργανισμό Polestar Pilates – ενώ είναι και αντιπρόσωπος του Polestar στην Ιταλία. Είναι ιδιοκτήτης σε δύο Pilates και Gyrotonic Studio στη Ρώμη και δραστηριοποιείται όλη του τη ζωή στο χώρο του Fitness and Wellness. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του (Bachelor of Education – Physical Education και Dance) στην Αυστραλία και στην πορεία απέκτησε πιστοποιήσεις από τα VICFIT, ACE και PMA.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τη διδασκαλία της κίνησης αλλά και η εμπλοκή του ίδιου σε αυτήν, τον οδήγησε να κερδίσει κατά καιρούς διάφορους τίτλους σε πολλά αερόβια πρωταθλήματα στην Αυστραλία και την Ιταλία. Στην πορεία εξειδικεύθηκε στο Pilates και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους δασκάλους Pilates σε διεθνές επίπεδο.

Ο Serafino έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως Παρουσιαστής – Δάσκαλος Pilates μέσα από διάφορες συνεργασίες και Διεθνείς Συμβάσεις όπως Pilates OnTour, PMA, Σύμβαση Multitrax, Διεθνής Σύμβαση Polestar και πολλές άλλες. Έχει επίσης διδάξει Pilates στη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία όπου έχει οργανώσει ποικίλα εργαστήρια με τη μέθοδο Pilates, ενώ είναι Παρουσιαστής στο No1 Διαδυκτιακό Ιστότοπο στον Κόσμο – “Pilates Anytime”. Ο Serafino είναι επίσης πιστοποιημένος στα συστήματα Gyrotonic και Gyrokinesis καθώς και στη σχολή The Anatomy Trains School of Tom Myers ως Structural Integrationist.

Murat Catbas
MURAT CATBAS | TURKEY

O Murat Catbas είναι International Educator του Polestar Pilates. Είναι PMA®-CPT και έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη όπου σήμερα ζει και εργάζεται ενώ ταξιδεύει σε διάφορες χώρες παρέχοντας τις τεχνικές του Polestar μέσα από Courses και Εργαστήρια.

Σπούδασε στο Lycée de Galatasaray και στο Ballet Department of Istanbul University State Conservatory (Κωνσταντινούπολη). Στην πορεία μετακόμισε στη Γερμανία όπου διετέλεσε χορευτής-σολίστ με το Kiel Ballet και αργότερα με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου του Μανχάιμ.

Την ίδια εποχή ήρθε σε επαφή με το Pilates και την προσέγγιση του Polestar από την οποία γοητεύτηκε και ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Polestar Pilates στην Κολωνία που είναι και η έδρα του Polestar για την Κεντρική Ευρώπη (2002). Ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του ενώ απέκτησε και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Παιδαγωγική του Χορού από το University of Music and Performing Arts του Mannheim. Κατόπιν μετακόμισε στις Η.Π.Α. όπου εργάσθηκε ως μέλος ΔΕΠ στο Baltimore Ballet Company (2004-2006) ενώ συνέχισε την εξειδίκευσή του στη μέθοδο Pilates. Το 2009 ήταν ο πρώτος πιστοποιημένος PMA® Certified Pilates Δάσκαλος από την Τουρκία. Συνεχίζoντας το ταξίδι του στο Pilates ως υπερήφανος Εκπαιδευτής του Polestar, ο Μουράτ επέστρεψε το 2018 στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετέχει στην ανάπτυξη του Polestar Turkey.

Shelly Power
SHELLY POWER | USA

Η Shelly Power είναι ο συνιδρυτής του Polestar Pilates Center Miami. Η Shelly είναι Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Polestar, διδάσκει και εκπαιδεύει για το Polestar από την ίδρυσή του, το 1992, και συντονίζει την Επιτροπή Σπουδών. Το Δεκέμβριο του 2012, εξελέγη, ως μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του PMA (Pilates Method Alliance), στο οποίο είναι σήμερα πρόεδρος.

Η Shelly είναι πιστοποιημένη στο GYROTONIC®, έχοντας εκπαιδευτεί με την Angela Crowley, και έχει ολοκληρώσει το πρώτο έτος της εκπαίδευσης Franklin-Method® με τον Eric Franklin. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Χορευτική Ιατρική & Επιστήμη (IADMS), μέλος της Pilates Method Alliance και PMA Certified Pilates Teacher.
Υπήρξε επαγγελματίας χορευτής για 12 χρόνια στην Ομάδα Σύγχρονου Χορού Dale Scholl Dance / Art που εδρεύει στο Σακραμέντο. Πήρε το πτυχίο της στο Χορό από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σακραμέντο, ενώ εργάστηκε στην Σχολή του από το 1992-1998. Σπούδασε Pilates και εργάστηκε ως βοηθός φυσικοθεραπείας με τον πρόεδρο και ιδρυτή του Polestar, Brent Anderson, στην κλινική του, (Anderson Physical Therapy-APT) στο Σακραμέντο, απ’ όπου και κατάγεται, για 7 χρόνια.Το 1998 μετακόμισε με το Polestar στο Μαϊάμι.

Η Shelly διδάσκει και προωθεί στις Η.Π.Α. αλλά και σε διεθνές επίπεδο την εκπαίδευση Polestar Pilates. Επίσης διευθύνει και διενεργεί σεμινάρια Pilates και διοργανώνει τις εξετάσεις των προγραμμάτων και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μελλοντικούς Polestar Mentors και Educators παγκοσμίως.

Leila Kester
LEILA KESTER | NETHERLANDS

Η Leila Kester είναι η εκπρόσωπος της Polestar στην Ολλανδία και η Educator για το Comprehensive Course. Αγαπά να διδάσκει και να εκπαιδεύει μελλοντικούς δάσκαλους Pilates μέσω της μεθόδου Polestar γνωρίζοντας ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών άρτια σχεδιασμένο και διεξοδικό που δίνει ουσιαστικές και στέρεες βάσεις στους επίδοξους μελλοντικούς δασκάλους του Pilates. Η Leila αναφέρει σχετικά: “Η εξερεύνηση με τους μαθητές όλων των πτυχών της διδασκαλίας, η μεγάλη ποικιλομορφία της μεθόδου Pilates και οι λεπτομέρειες κάθε άσκησης είναι για μένα κάθε φορά μια μεγάλη πρόκληση… Το να μοιράζομαι την εμπειρία μου με τους μαθητές και να τους ενθαρρύνω να βρουν τις δικές τους φωνές, κάνει τη διδασκαλία να είναι πάντα μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία».

Η Leila έχει το δικό της στούντιο Pilates στο κέντρο του Άμστερνταμ. Για τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει επίσης Pilates στους χορευτές του Het Nationale Ballet και του Nederlands Dans Theatre ενώ διδάσκει Χορό στο Theaterschool – καθώς ο Χορός είναι ο χώρος απ’ όπου προέρχεται και συνεχίζει να εξελίσσει μέσα από την ερευνά της. Ο κύριος στόχος της είναι να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες του Χορού «να βρουν τη δύναμή τους και να μεγιστοποιήσουν το φυσικό τους δυναμικό σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό επάγγελμα». Η Leila συμμετείχε επίσης στην βελτίωση της προετοιμασίας αθλητών στις εθνικές ομάδες κωπηλασίας της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Andreas Wellhoefer
ANDREAS WELLHOEFER | GERMANY

Ο Andreas Wellhoefer είναι οστεοπαθητικός, φυσικοθεραπευτής και Polestar Pilates Instructor – ειδικός στην αποκατάσταση. Εργάζεται από το 2008 ως Φυσικοθεραπευτής και δάσκαλος Pilates στην Κολωνία. Το πεδίο στο οποίο εστιάζει στην εργασία του αφορά την εφαρμογή και την ανάπτυξη φυσικοθεραπευτικών και οστεοπαθητικών πρακτικών στην προσέγγιση αποκατάστασης του Polestar.

Ως εκπαιδευτής συνεργάζεται με διάφορες σχολές και ενώσεις φυσικοθεραπείας. Επίσης επιβλέπει επιστημονικές εργασίες πάνω στο Pilates ενώ διεξάγει και δημιουργεί και τις δικές του έρευνες στη μέθοδο.

 

Η εκπαίδευση Polestar είναι ένα διαβατήριο για μια καριέρα που ανταμείβει και για μια παγκόσμια κοινότητα που δεσμεύεται να κάνει πραγματικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων που ασκούνται σ’ αυτό. Το Polestar χαίρει σήμερα παγκόσμιας αναγνώρισης, για την ενσωμάτωση στη μέθοδο Pilates των τελευταίων ερευνών και των βέλτιστων πρακτικών στην ορθοπεδική, την αθλητική ιατρική και τις επιστήμες της ανθρώπινης κίνησης.

Μάθετε περισσότερα για το Polestar Pilates